°C
zaterdag 13 juli 2024

Programma Koningsdag 2015

Inschrijven voor de activiteiten kan via: oranjecomitehillegom.nl

Koningsdag 2015

08.45 u. Vlaggentaartactie – Vlaggen met Oranjewimpel >> meer kans!!
Heeft u zin in wat lekkers bij de koffie? Zorg er dan voor dat om 08.45 uur de vlag bij u thuis wappert. U maakt dan kans op één van de twintig overheerlijke oranje slagroomtaarten. Hangt u ook uw oranjewimpel erbij dan heeft u een streepje voor! Deze actie is mogelijk gemaakt met medewerking van MEESTERBAKKER VAN MAANEN.
09.00 – 9.30 u. Ontvangst in de Hoftuin
Traditiegetrouw verwelkomen we alle Hillegommers in de Hoftuin om met elkaar Koningsdag feestelijk te openen. Natuurlijk hoort daar een kopje koffie of thee bij en voor de kinderen een pakje fris. Dit wordt u aangeboden door VILLA FLORA. MEESTERBAKKER VAN MAANEN trakteert iedereen op een overheerlijke krentenbol.
10.00-18.00 u. Catering in de Hoftuin
De hele dag zal Bar Puntje Puntje de catering verzorgen in de Hoftuin.
09.45 – 10.00 u. Optreden Muziekvereniging Crescendo
Voorafgaand aan de aubade zorgt Muziekvereniging Crescendo in de Hoftuin voor een gezellige muzikale start van de Koningsdag.
Locatie: Hoftuin
10.00 u. Aubade
Tijdens het Wilhelmus wordt onze nationale vlag gehesen door onze burgemeester de heer A. van Erk. Hij wordt hierbij geassisteerd door enkele jeugdige inwoners. De aubade heeft een extra feestelijk tintje dankzij de aanwezigheid van onze “geridderde” inwoners.
Locatie: Hoftuin.
10.05 u. Optreden DansDesign
Dit optreden wordt verzorgd door diverse demoteams van dans- & balletschool DansDesign uit Hillegom. Deze demoteams hebben meegedaan aan wedstrijden in het hele land en al bij veel spe- ciale gelegenheden opgetreden.
Locatie: Hoftuin.
10.15 u. Stichting MuBo presenteert liedjes uit “The Grand Tour”
Beleef een voorproefje van het spannende, komische en ontroerende verhaal van een onwaarschijnlijk clubje avonturiers in de grootse musicalproductie van Stichting MuBo: “The Grand Tour”. Een wervelend en grappig muzikaal avontuur dat alleen te zien is op 1, 2, 3 en 5 mei in een tijdelijk tot Bloembollentheater omgebouwde hal van de firma C.S. Weijers in Hillegom. Kaarten voor het complete spektakel zijn te bestellen via de website:
09.00-13.00 u. Kinder-Vrijmarkt
Wat is Koningsdag zonder een vrijmarkt? Ook dit jaar kunnen kinderen t/m 15 jaar hun tweedehandse of zelfgemaakte spulletjes op deze markt verkopen. Bespeel je een muziekinstrument, kijk dan even bij het stukje tekst hieronder over het open podium. Op de vrijmarkt delen we geen ‘muziekplaatsen’ meer uit. De inschrijving gaat dit jaar anders dan voorgaande jaren. Aanmelden gaat via de website van het Oranjecomité. Vanwege deze nieuwe manier van inschrijven, is het helaas niet meer mogelijk om voorkeuren voor plaatsen op te geven. Wij hopen op uw begrip hiervoor. Na inschrijving ontvangt u per e-mail uw plaatsbewijs. Het ophalen van een plaatsbewijs is dus niet meer nodig. Neem uw plaatsbewijs mee naar de vrijmarkt. De sluitingstermijn voor het inschrijven is zondag 19 april. Handelaren worden niet toegelaten. Ook de verkoop van etenswaren, het geld inzamelen voor goede doeleinden/ verenigingen en beweging/prestatiespellen worden niet toegestaan. De vrijmarkt wordt gehouden op het Henri Dunantplein, in de Hemapassage en in de Hoofdstraat vanaf het voormalige postkantoor tot aan de Haven. Tegen het einde van de vrijmarkt zal er een vuilniswagen door de Hoofdstraat rijden, waarin u de spullen kunt gooien die weg mogen. Wilt u de overige spullen mee naar huis nemen, zodat we alles weer netjes achterlaten?
10.30 – 13.00 u. Open Podium en Kinder DISCO
Laat jouw talent zien tijdens het Open Podium op het Henri Dunantplein! Zang, dans, een goocheltruc, een muziekinstrument bespelen; alles is mogelijk! Meld je uiterlijk zondag 19 april aan via de website van het Oranjecomité en schitter op een echt podium. Na aanmelding ontvang je een e-mail waarin staat in welk tijdvak je op het podium wordt verwacht. Neem de benodigde muziek mee op een USB stick of cd. Tussen de optredens door is er een kinderdisco. Verzoeknummers kunnen uiteraard worden aangevraagd. Samen met LIGHTFLASH ENTERTAINMENT maken we er een gezellige boel van. Kom naar het plein!
Locatie: Henri Dunantplein
10.30 – 12.30 u. Schminken op de vrijmarkt
Dit jaar kunnen alle blije kindergezichtjes weer worden geschminkt. Bedenk maar alvast wat je zou willen worden! Ga je voor een leeuw, vampier of clown? Natuurlijk is er veel meer mogelijk! Kom een kijkje nemen op het Henri Dunantplein en laat je gezicht versieren. Hier hoef je niet voor te betalen. Deze activiteit wordt verzorgd en u aangeboden door.
11.00-12.30 u. Ritjes te paard voor kinderen.
Onder begeleiding van MANEGE HILLEGOM kunnen kinderen gratis een ritje te paard maken. De paarden zullen dit jaar klaar staan in de Van Meer- beekstraat ter hoogte van de Aldi. Aanmelding ter plaatse. Misschien moet je even wachten, maar iedereen komt aan de beurt.

Activiteiten in de Hoftuin van 10.15 tot 17.00 uur,

Bij de verschillende onderdelen staan vrijwilligers om de activiteiten in goede banen te leiden. Een verzoek om zelf uw kinderen in de gaten houden. Helaas merken wij dat dit nog wel eens misgaat. Dit is niet alleen vervelend voor de vrijwilligers, maar ook voor de andere kinderen die deelnemen aan de activiteiten. Wij hopen op uw medewerking en begrip.
10.15-17.00 u. Zweefmolen.
Zwieren en zwaaien, laat je lekker rond draaien in een nostalgische zweefmolen. Deze activiteit is voor de allerkleinsten. Er zijn 6 zitplaatsen in de molen.
10.15-17.00 u. Springkussen.
In de Hoftuin worden verschillende springkussens neergezet. Niet alleen leuk om op te springen maar ook om naar te kijken. Deze vrolijke attracties zijn geadopteerd door KINDEROPVANG WONDERLAND.
10.15-17.00 u. Speelparadijs Tijgertje
Voor de kleinere kinderen een eigen springkussen! Je hoeft niet bang te zijn voor deze tijger. Hij vindt het leuk als je hem komt bezoeken. Ga jij de tijger in?
10.15-17.00 u. Klimwand
De extra hoge klimwand van 13 meter komt weer in de Hoftuin! Alleen voor echte waaghalzen! Je wordt gezekerd en begeleid door erkende instructeurs.
10.15-17.00 u. Gladiator ‘get him off’
In de Hoftuin komt een leuk schouwspel voor het publiek en een leuke activiteit voor de deelnemers. Dit spel wordt met twee personen tegelijk gespeeld waarbij het de bedoeling is om de tegenstander uit balans te brengen. Als je uiteindelijk toch valt, kom je zacht op het luchtkussen terecht. Wie kan het beste zijn evenwicht bewaren en wordt de super gladiator?
10.15-17.00 u. AquaBubble: Walk on Water
De AquaBubble is een transparante bal die op het water kan drijven. De bal is maar liefst 2,10 meter in doorsnede. Via een rits klim je in de bal, waarna de bal middels een blower wordt opgeblazen. Bij elke nieuwe inzittende wordt er ruim 5000 liter verse lucht in de bal gepompt. Daarna ga je in de bal een stukje over het water “lopen”. Dit jaar zijn er weer 3 AquaBubbles aanwezig. Daarnaast is er een Aquaroller aanwezig zodat ook volwassenen deel kunnen
11.30-13.00 u. Koffieconcert in Hotel Restaurant Flora: Duo Bakker & Verhagen
Duo Bakker & Verhagen bestaat uit gitarist Paul Bakker en zangeres Esther Verhagen. Beiden hebben hun sporen verdiend in de muziekwereld. Esther won in 2007 de 3e prijs op het Jazzvocalistenconcours en Paul is een graag geziene gitarist, die van veel markten thuis is. Paul Bakker speelt in verschillende bands waaronder De Ruud Jansen Band. Beiden hebben een goed lopende eigen praktijk, waarin ze mensen van allerlei leeftijden de liefde voor hun vak proberen over te brengen. Muzikaal vullen Paul en Esther elkaar goed aan. Op 27 april zullen zij een concert geven, waarin zij een jazzy repertoire en popliedjes ten gehore zullen brengen in een akoestisch jasje.
De toegang is vrij. Dit evenement is geadopteerd door de DELTA APOTHEEK.
11.30 – 12.30 u. Zang in de Maartenskerk
Onder de inspirerende begeleiding van Ied van Lierop zal het zangkoor Eigenwijs op geheel “eigen wijze” de Maartenskerk doen swingen. Meezingers, ballades en Oudholland- se liedjes zullen in de kerk vertolkt worden. Een concert dat zeker ge- hoord mag worden!
12.30-18.30 u. Ruigrok’s Music Event in de Hoftuin
De muzikale invulling in de Hoftuin wordt dit jaar verzorgd door New Ambition en de AntiStressBand. We trappen af met New Ambition, een achtkoppige band met muziek uit de jaren ‘60 en ‘70. Nummers van Elvis Presley, Eric Clapton en The Eagles zijn onderdeel van hun repertoire. De middag wordt verder opgevrolijkt door de AntiStressBand uit de Bollenstreek. Vorig jaar wisten zij de Hoftuin al te ontstressen en ook dit jaar zijn ze er weer bij!Niet alleen de mensen die rustig een drankje willen drinken onder het genot van een muziekje komen aan hun trekken, maar ook iedereen die met de voetjes van de vloer wil, kan deze middag in de Hoftuin terecht. Dit evenement is geadopteerd door RUIGROK PRODUCTIE B.V.
13.00 u. Oranje Toertocht
Ook dit jaar organiseert Ren- en Toervereniging De Bollenstreek weer een prachtige fietstocht door onze streek. De route is ongeveer 30 km lang en onderweg staat er een verfrissend drankje voor u klaar. Vertrek en aankomst zijn bij Smultaria ’t Pleintje (Henri Dunantplein 17). Het inschrijfgeld voor volwassenen bedraagt € 1,–. Voor kinderen t/m 12 jaar is de deelname gratis. Inschrijven bij de startplaats. Aankomst tot uiterlijk 17.30 uur. Trouwe deelnemers, let op: de starttijd is dit jaar veranderd! Deelnamegeschiedt onder eigen verantwoordelijkheid en de deelnemers dienen zich te houden aan de geldende verkeersregels. De oranje toertocht wordt geadopteerd door “STEK WAAR JE THUIS BENT”
13.30 Heel Hillegom Bakt – NIEUW
Voor de keukenprinsen en keukenprinsessen bestaat dit jaar de kans om de baktechnieken onder de aandacht te brengen. Taart, cake, koek; alles mag. Geef uw creativiteit de vrije loop! U kunt uw baksel tussen 13.30 en 14.00 uur inleveren bij de kraam voor het Gemeentehuis. Na afloop van het kindercorso zal de jurering plaats vinden. Samen met BANKETBAKKERIJ VAN DAM worden de baksels onder de loep genomen, waarbij smaak en presentatie uiteraard kritisch worden beoordeeld. Het is de moeite waard om uw best te doen, want de winnende creatie zal gedurende een maand lang opgenomen worden in het assortiment van Banketbakkerij Van Dam! Daarnaast wordt de winnaar uitgenodigd om het gebakje in samenwerking met banketbakker René Huigsloot winkelklaar te maken. Aanmelden gaat via de website van het Oranjecomité. 
Sluitingstermijn is zaterdag 25 april.
14.00 u. Kinderbloemencorso – VERNIEUWD
Al meer dan 60 jaar vindt in Hillegom het kindercorso plaats. Een mooie traditie, die we dit jaar in een nieuw jasje steken. Naast alle prachtige creaties van de kinderen, zullen ook artiesten van kindercircus Miloco in de optocht hun kunsten vertonen. Drumfanfare BuitenGewoon uit De Zilk zal voorop lopen in de stoet en deze muzikaal begeleiden. De route is gewijzigd en loopt voornamelijk door de Hoofdstraat, waar wij graag zoveel mogelijk mensen verwelkomen om van deze optocht te genieten. Het publiek ontvangt vlaggetjes waarmee de deelnemers toegezwaaid kunnen worden. Na afloop krijgt iedere deelnemer een mooie medaille van de burgemeester. Aan het kindercorso kan worden deelgenomen door kinderen t/m 10 jaar. Aanmelding via de website van het Oranjecomité. Aanmelden is mogelijk t/m dinsdag 21 april. Per deelnemer kan er maximaal één begeleider meelopen in de stoet. De andere begeleiders verwelkomen we graag als publiek langs de route. De ingeschreven deelnemers kunnen op vrijdag 24 april tussen 15.00 en 16.30 uur gratis bloemen afhalen bij Preparatiebedrijf Lommerse-Uitendaal (Weeresteinstraat 160). Alle deelnemers worden op Koningsdag om 13.45 uur in de Hoftuin verwacht. Rond 14.00 uur vertrekt de stoet. Route: Hoftuin, Van Meerbeekstraat, Hoofdstraat, keren bij de Mariastraat en via de Hoofdstraat weer terug naar de Hoftuin.Het kindercorso is geadopteerd door PREPARATIEBEDRIJF LOMMERSE-UITENDAAL.
15.00 u. Poppentheater Stromboli
Een poppenkastvoorstelling over het Koningshuis met onze Koning Willem- Alexander en Koningin Maxima. Jan Klaassen en Katrijn zijn ook van de partij. Als zij horen dat de koning en de koningin langs komen in de poppenkast poetsen zij vlug de poppenkast schoon. Koning Willem-Alexander draagt zijn prachtige kroon, maar vindt hem toch wel wat zwaar. De koning zet zijn kroon tijdelijk op het koninklijke kussen. Dan ontsnappen de twee boeven uit de gevangenis… O, o, als dat maar goed gaat!Wil je zien hoe dit verhaal verder gaat, kom dan kijken in de Leembruggezaal in het oude gedeelte van het Gemeentehuis. Dit onderdeel is geadopteerd door “STEK WAAR JE THUIS BENT” .
14.30 – 15.45 u. Oranjeconcert voor ouderen in Woonzorgcentrum Bloemswaard
Het oranjeconcert wordt verzorgd door het koor Eigenwijs onder leiding van Ied van Lierop. Dit koor is al bij velen bekend. Meezingers, ballades en Oudhollandse liedjes zullen vertolkt worden. De entree is gratis en het kopje koffie ook!
15.30 u. Opening tentoonstelling Hillegom ’40-‘45
Officiële opening van de tentoonstelling Hillegom ‘40-’45 in Het Raam (Prinses Irenelaan 16). De tentoonstelling is op Koningsdag tot 17.30 uur te bezichtigen. Van 28 april t/m 1 mei krijgen scholen de gelegenheid de tentoonstelling te bezoeken. Op 2, 3 en 5 mei is de tentoonstelling geopend voor het publiek. Openingstijden: 13.00 – 17.00 uur. Mede mogelijk gemaakt door FONDS 1818.
16.00 – 18.00 u. Oranjedisco voor kinderen van 7-12 jaar
Speciaal voor Koningsdag organiseert ChillerZz Kidzz Disco de Oranjedisco met dresscode: ORANJE. De mooiste oranje outfit maakt kans op 3 gratis drankjes of een dansles naar keuze. De entree is gratis. Limonade kost 50 cent per glas, overige drankjes kosten 1 euro per glas. Snoepjes zijn voor 10 cent per stuk te verkrijgen. Kijk voor meer informatie op www.chillerzz.com. Locatie: dans- en balletschool DansDesign (Henri Dunantplein 20).

Aankomende evenementen

Lees ook: