°C
woensdag 24 juli 2024

Mozaïekwedstrijd en Culinair De Zilk

Mozaiekwedstrijd De velden in de Bollenstreek beginnen weer te kleuren en dat kan maar één ding betekenen: de mozaïekwedstrijd is in aantocht! In het weekend van 18 en 19 april liggen er hopelijk weer een heleboel geurige en kleurige mozaïeken verspreid door ons mooie dorpje De Zilk. En op zondag hoeft er thuis niet gekookt te worden, want we laten ons culinair verwennen bij de Zilker ondernemers.

Jeugd in twee categorieën
Voor het eerst dit jaar wordt de jeugd bij de mozaïekwedstrijd onderverdeeld in twee categorieën, te weten strooiwerk en steekwerk. Dat heeft twee grote voordelen. Ten eerste maakt deze onderverdeling het wat makkelijker voor de jury om de kunstwerken te vergelijken.Ten tweede maken er nu meer jeugdige deelnemers kans op een prijs, want in elke categorie zijn er natuurlijk bekers te verdelen.

19 april: Culinair
Op de zondag van het mozaïekweekend staat Culinair De Zilk weer gepland. Net als vorig jaar is de locatie voor dit smakelijke evenement op de parkeerplaats naast De Duinpan. Als het weer een beetje meezit, belooft het weer een gezellig en smakelijk feestje te worden. En tijdens het eten is er volop vermaak door onder andere De Stropers, Shantykoor De Zilk en de jongens en meisjes van Street- en Breakdance De Zilk.

Aankomende evenementen

Lees ook: