°C
zaterdag 13 juli 2024

Symphoenix “Best in five years”

Het symfonisch blaasorkest ‘Symphoenix’ viert dit jaar alweer het eerste lustrum. Met één dwarsfluit, vijf klarinetten, één basklarinet, drie altsaxofoons, drie trompetten, één basgitaar en één percussionist heeft het orkest bepaald geen doorsnee bezetting. Mede dankzij het vele (her)schrijfwerk van dirigent Rob Draijer weten zij toch van elk muziekstuk een mooi klinkend werk te maken.

Symphoenix heeft in de afgelopen jaren al vele concerten gegeven. Enkele voorbeelden zijn: optredens in de spiegeltent tijdens de najaarsfeesten, het verzorgen van de muziek tijdens de dodenherdenking op 4 mei in de Maartenskerk, een benefietconcert voor de Samenloop voor Hoop en een feestelijke avond voor de jubilerende KBO. Daarbij beschikt het orkest over een zeer uitgebreid repertoire, variërend van klassiek tot modern en ze vinden het leuk om koren of individuele vocalisten te begeleiden.

Op 11 april zullen diverse ‘oude’ nummers nog eens de revue passeren. Daarnaast wordt een voorproefje gegeven van nieuwer werk, met medewerking van diverse zangers en zangeressen. Ook kan er na de pauze weer bij enkele muziekstukken uit volle borst meegezongen worden.

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar à €5,00 per stuk, inclusief twee consumpties. U kunt de kaarten bestellen door een mail te sturen naar jubileum@symphoenix.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: