°C
zaterdag 13 juli 2024

SIB loopt van Wageningen naar Hillegom

Hillegom, maart 2015. Na de herdenkingsplechtigheid op 4 mei stappen Hillegomse atleten in een touringcar om zich later op de avond te melden in Wageningen voor de start van de landelijke Bevrijdingsestafette. De groep Hillegomse atleten is samengesteld uit leden van het Korps Vrijwillige Brandweer, medewerkers van de gemeente en een groot aantal leden van de SIB. Heb je interesse om mee te lopen informeer dan naar de mogelijkheden, wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

Bevrijdings estafette 2015

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat het Koninkrijk der Nederlanden werd bevrijd door de Geallieerden. Al sinds 1948 wordt het Bevrijdingsvuur in de nacht van 4 op 5 mei Wageningen ontstoken.  In de loop der jaren is de Bevrijdingsvuurestafette uitgegroeid tot een nationaal evenement, waarbij veel sporters vanuit heel Nederland naar Wageningen komen om het vuur door middel van een estafette door het land te verspreiden.

Burgemeester van Rumund van Wageningen overhandigt het vuur aan de commissaris van de Koning van de startprovincie van 2015, dat is Zeeland. Het Bevrijdingsvuur wordt naar de provincie gebracht. Dit is het landelijke startsein voor de viering van de Dag van de Vrijheid.

Dit jaar worden er vanuit heel Nederland ongeveer 130 gemeenten verwacht die loopgroepen afvaardigen om in Wageningen het Bevrijdingsvuur in ontvangst te nemen. Op dit moment zijn er al meer dan 3000 lopers en begeleiders die deelnemen aan dit unieke, nationale evenement. Samen zorgen we ervoor dat het Bevrijdingsvuur in heel Nederland brandt!

Ben je nu nog niet in staat om deel te nemen aan De Estafette, dan heb je de mogelijkheid om je in te schrijven voor de cursus hardlopen voor beginners. In 24 gezamenlijke trainingen op de woensdagavond en zaterdagochtend kom je op het niveau om minimaal 20-30 minuten achter elkaar hard te lopen, de opstapgroep start 4 april. Voor de kosten hoef je het niet te laten, deze zijn 45 euro, waarbij inbegrepen: 24 gezamenlijke trainingen van 1,5 uur, een trainingsschema voor de rest van de week, e-mail service: advies en begeleiding en een functioneel hardloopshirt.

Interesse? Neem dan snel contact op met: Meinhard van de Reep via: meinhardvandereep@ziggo.nl tel. 06-49385734. Alle informatie is natuurlijk ook te vinden op www.sibloopcollectief.nl

Binnen dragen vlag

Aankomende evenementen

Lees ook: