°C
woensdag 24 juli 2024

Cursus ‘Regel uw overheidszaken digitaal’

De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huur- of zorgtoeslag of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen vinden dat nog een beetje moeilijk. Daarom wordt Regel uw overheidszaken digitaal, de speciale beginnerscursus die in maart gestart is, herhaald. De cursus, bestaande uit vier dagdelen, is alleen voor Hillegommers. U kunt al een beetje met internet omgaan. De cursus vindt plaats op dinsdag 31 maart, 14, 21 en 28 april van 9:30 – 11:30 uur in de Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1). Het cursusgeld bedraagt € 25,-. U wordt verzocht u van tevoren aan te melden. Dit kan bij de balie van de Bibliotheek Hillegom of via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. Na aanmelding wordt contact met u opgenomen.

Inhoud
U leert hoe u informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente Hillegom en de Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek (ISD). Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. In de cursus leert u hoe DigiD werkt en hoe u het kunt aanvragen en gebruiken. Uw privacy wordt tijdens de cursus natuurlijk gewaarborgd.

Meer informatie via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

DATUM & TIJDSTIP
Dinsdag 31 maart, 14, 21 en 28 april, van 9:30 – 11:30 uur

LOCATIE
De Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1 te Hillegom

KOSTEN
Het cursusgeld bedraagt € 25,-

BIJZONDERHEDEN

  • De cursus wordt nog een derde keer aangeboden. De laatste cursus is op maandag 7, 21 en 28 september en 5 oktober. De cursus vindt steeds van 9:30 – 11:30 uur plaats.
  • U wordt verzocht u van tevoren aan te melden. Dit kan bij de balie van de Bibliotheek Hillegom of via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. Na aanmelding wordt contact met u opgenomen.
  • Deze cursus is tot stand gekomen door samenwerking van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en de gemeente Hillegom.

Aankomende evenementen

Lees ook: