°C
woensdag 24 juli 2024

Black metalavond in Solution‏

HILLEGOM – Een avond voor echte liefhebbers, dat is zaterdag 28 maart zeker van toepassing bij de optredens die in Solution gegeven worden. Vier pure black metalbands uit de Nederlandse underground laten horen hoe deze muziek hoort te klinken: rauw, agressief en zonder concessies aan de mainstream. Optredende artiesten zijn Black Command, Verlies, Yaotzin en Infinity.

Het Katwijkse Black Command laat niet veel los over zichzelf, slechts dat de band uit Katwijk komt en dood, chaos en het geloof als onderwerp voor de nummers heeft. Vorig jaar stond de band ook al in Solution in het voorprogramma van het Franse Hats Barn en toen werd duidelijk dat de heren het zwarte hart op de juiste plaats hebben en een werkelijk grimmige show weten neer te zetten.

Yaotzin verspreid haar muzikale chaos al twintig jaar over de lage landen. De brute band uit Alkmaar heeft in al die jaren heel wat cd’s, ep’s en demo’s uitgebracht met als laatste wapenfeit de ep Chaosbringer. Live weet Yaotzin te raken, al doet ze dat niet met een show maar met razendsnel, ultra strak spel en vlijmscherpe vocalen.

Ook Infinity gaat al een behoorlijke tijd mee en is een van de bekendere bands in het genre. Eén van de leden (Baldragon Xul alias A. Eikenbroek) is tevens actief in het beruchte Funeral Winds, een band uit het westen des lands. Voor deze band is black metal meer dan een muziekvorm: de band trekt trots ten strijde met de kreet ‘Black Metal is intolerance’, en geeft duidelijk aan dat black metal voor hen qua toewijding verder gaat dan de muziek alleen. Voer voor de liefhebber dus.

Hoewel de naam het niet doet vermoeden, komt Verlies uit het Franse Lille. De band speelt atmosferische black metal maar verwacht zeker geen kopie van Dimmu Borgir. Verlies staat voor rauwe, depressieve klanken die het diepst van de ziel weten te raken.

Solution is deze avond geopend van 20.00 tot 2.00 uur. De entree bedraagt 10 euro. Het centrum is gevestigd op sportpark De Zanderij, Van den Endelaan 7. Voor meer informatie: www.jcsolution.nl.​

Aankomende evenementen

Lees ook: