Openbaar onderwijs bouwt!

1 min leestijd

Begin van het jaar  Hillegom – Openbare basisschool Hilmare te Hillegom (voormalige obs Marijke en obs Rembrandt) bouwt sinds 2011 aan het onderwijsconcept met de principes van dalton. Zelfstandigheid, samenwerken, vrijheid in gebondenheid zijn de uitgangspunten voor ons onderwijs. Waar wij in 2012 er nog drie hebben toegevoegd. Borging, reflectie en opbrengsten zijn als welkome aanvulling toegevoegd aan onze onderwijsvisie.

Sinds 2014 mogen wij ons officieel daltonschool noemen en zijn wij erkend door de Nederlandse daltonvereniging. Www.dalton.nl

Wij bouwen rustig verder aan onze onderwijsvisie en zijn in het schooljaar 2014-2015 gestart met het introduceren van Engelse lessen in groepen 5 tot en met 8. In de komende 4 jaren willen wij dit uitbreiden voor alle groepen bij ons op school. Onder het mom “Taal zegt alles” is de beheersing van de Engelse taal een pré.

Eerste SchooldagAls laatste is de gemeente Hillegom gestart met het bouwrijp maken van de locatie aan de Prinses Irenelaan te Hillegom om vervolgens een geheel nieuwe school te bouwen voor zowel het openbaar onderwijs als het speciaal basisonderwijs te Hillegom.

Al met al is het team van obs Hilmare flink aan het bouwen en heet u van harte welkom om eens een kijkje te nemen bij ons op school. Zij opent haar deuren voor belangstellenden van maandagochtend 16 maart tot en met vrijdagochtend 20 maart. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.hilmare.nl. of tel. 0252-530065