°C
dinsdag 23 juli 2024

Hardlopen in de Duinen met SIB

Lopen in de Duinen In de Duin- en Bollenstreek wordt veel hard gelopen en dat is niet voor niets. Het is een prachtig, gevarieerd gebied met veel mogelijkheden. De omgeving wordt gekenmerkt door polders, afgravingen maar vooral door duinen en strand; een nagenoeg verkeersvrij gebied waar het fantastisch hardlopen is, zoals in de Weerlaner en Oosteinderpolder in Hillegom.   Uitdagend zijn ook de duinen; nooit is het echt vlak en er zijn voldoende harde als onverharde paden en voor de liefhebber misschien nog wel een stukje ruiterpad of het strand; het lijkt wel dat je daar oneindig kunt doorlopen maar bij de uitwatering Katwijk moet je echt even van het strand af. In de regio hoef je nooit dezelfde route te lopen en dat maakt de omgeving uniek!.

Talloze herten begeleiden de lopers van SIB-Loopcollectief
Het loopgebied van de recreatieve SIB-lopers vormen de Amsterdamse Waterleidingduinen, een 3400 hectare groot natuurgebied met bos, duin, heide en waterpartijen. Naast de routes van verschillende afstanden (6 en 12 kilometer), te herkennen aan blauwe, gele palen zorgen de trainers van de SIB voor afwisselende routes door het prachtige duingebied, een verademing om in deze omgeving te mogen trainen. Regelmatig worden de lopers begeleid door talloze herten, die de sporters soms argwanend aankijken. Op een ander moment passeer je herten terwijl ze rustig staan te kijken hoe je voorbij loopt.

SIB-Loopcollectief organiseert dit voorjaar, samen met de buurtsportcoaches, een cursus hardlopen voor beginners. Er zijn 24 gezamenlijke trainingen op de woensdagavond en zaterdagochtend. Na afloop van deze cursus ben je in staat 20-30 minuten achter elkaar hard te lopen. De opstapgroep, start 4 april en is bedoeld voor mensen die geen of weinig ervaring hebben met hardlopen en graag op een gezellige en gezonde manier aan hun conditie willen werken.

De cursus wordt gegeven op woensdagavond om 19.00 uur en op zaterdagochtend om 09.00 uur, op de hardloopbaan aan de Zanderij te Hillegom.                                                          Voor de kosten hoeft u het niet te laten, deze zijn 45 euro, waarbij inbegrepen: 24 gezamenlijke trainingen van 1,5 uur, een trainingsschema voor de rest van de week, e-mail service: advies en begeleiding en een functioneel hardloopshirt.

Interesse? Neem dan snel contact op met: Meinhard van de Reep via: meinhardvandereep@ziggo.nl  tel. 06-49385734.

Alle informatie is natuurlijk ook te vinden op www.sibloopcollectief.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: