Genomineerden voor de Duurzaamheidsprijs Bollenstreek 2015 bekend

Duurzaamheidsprijs 2015 Het kende een spannende aanloop dit jaar. Maar uiteindelijk overtreft het aantal inschrijvingen het aantal van voorgaande jaren: maar liefst 49! Al deze bedrijven hebben in hun bedrijfsvoering inspanningen gedaan om duurzaam met mensen, de aarde en hun omzet om te gaan. Een geweldige klus dus voor de gemeentelijke jury om uit al deze bedrijven slechts een aantal te nomineren voor de verschillende prijzen. Het is gelukt en met trots presenteren wij de bedrijven die aan de tweede fase van de wedstrijd mogen deelnemen.

Advertentie

De vakjuryprijs van AkzoNobel Sassenheim
Om de vakjuryprijs van AkzoNobel Sassenheim wedijveren dit jaar 4 bedrijven. Aan kop met 98 van de 125 te behalen punten gaat Radisson Blu Palace Hotel uit Noordwijk, gevolgd door Annemieke’s Pluktuin uit Hillegom met 95 punten. De volgende deelnemers nemen een gedeelde 3de plaats in met 91 punten: RK Basisschool Andreas uit Voorhout en Brood van Nu uit Noordwijkerhout. Op dinsdag 3 maart toert de vakjury bestaande uit directeur Omgevingsdienst West-Holland (Derk Eskes), public affairs manager van de Van Ganswinkelgroep (Roland Amoureus) en winnaar 2014 eigenaar st(r)andplaats Nederzandt (Edwin de Beukelaar) langs alle genomineerde bedrijven.

De publieksprijs van EcoTap laadzuilen Noordwijk
Zoals gebruikelijk zal de publieksprijs van EcoTap laadzuilen Noordwijk worden uitgevochten via facebook.com/duurzaamheidsprijsbollenstreek. Dit jaar begeven zich 11 bedrijven op het strijdtoneel. Het zijn de runners-up: Stichting Het Huis van Tante Trees (Hillegom), Renault Nieuwendijk (Hillegom), APS led solutions (Lisse), Abswoude autopromenade (Noordwijk), AHCO weg- en waterbouw (Lisse), Raab Kärcher (Hillegom), STP Benelux (Noordwijk), Homma Elektrotechniek (Lisse), Bouwbedrijf G.J. van der Hulst (Lisse), de Baak bv Seaside (Noordwijk) en Stay Okay (Noordwijk). Iedereen met een facebookaccount kan een stem uitbrengen op het bedrijf van zijn voorkeur. 26 Maart om 9.00 uur ’s morgens stoppen we met tellen. Wie dan de meeste ‘likes’ heeft, wint de publieksprijs.

De aanmoedigingsprijs van Sercom Lisse
Ook dit jaar zijn er weer 5 bedrijven die uitblinken op een speciaal onderdeel. Daarmee kwalificeren zij zich voor de aanmoedigingsprijs van Sercom Lisse. De 5 bedrijven – Koffiebar De Dames (Noordwijk), PWA computers (Noordwijkerhout), Bloembinderij van der Post (Hillegom), Melkveebedrijf W.J. van Graven (Lisse) en Domum (Sassenheim) zijn in handen gegeven van de sponsor, die na eigen onderzoek uit de 5 een winnaar zal kiezen.

Uitreiking bij Kasteel Keukenhof
Nieuwsgierig wie er gaan winnen? 27 maart is de uitreiking bij locatiesponsor Kasteel Keukenhof. Tijdens de uitreiking ook de sponsor EE-Care bekend zal maken welke bedrijven dit jaar in aanmerking komen voor een energie- en factuurscan. Voor de eerste keer zal er ook een bescheiden evenement zijn rondom de prijsuitreiking. Hier kunnen alle duurzame ondernemers met elkaar en elkaars product of bedrijfsvoering kennismaken. Ook kunnen zij zich laten inspireren door nieuwe gadgets op het gebied van duurzaamheid. Wie belangstelling heeft om kennis te maken met de duurzaamste bedrijven van de Bollenstreek, moet zich wel even melden via bewust@duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl

Meer informatie?
www.duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl
www.facebook.com/duurzaamheidsprijsbollenstreek