°C
woensdag 24 juli 2024

Provinciale kampioenschappen Skills Talents

Hillegom – Na een felle strijd zijn Babeth van Egmond, Lanisha Blom en Bo van Luijtelaar van het Fioretti College Hillegom als beste uit de strijd gekomen en hebben zich met daarmee gekwalificeerd voor de provinciale kampioenschappen Skills Talents in Leiden. 

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo‘ers in vakmanschap. In tien verschillende vakrichtingen kunnen deelnemers laten zien wat ze in hun mars hebben.

De leerlingen kregen een EHBO-casus met een Lotus-patiënt, een schminkopdracht en ze moesten een evenement organiseren voor kinderen met downsyndroom. Na een middag hard werken, kwam om 17.00 uur de uitslag. De toppers van het Fioretti College zijn 1ste geworden en dan ook nog eens met grote afstand op de nummer 2.  Ze werden vooral geroemd voor hun goede samenwerking, het enthousiasme, hun lef en hun grondige en nette manier van werken. Een geweldig compliment en zo aan de vooravond van het eindexamen een mooie opsteker.

De afgelopen maanden hebben de leerlingen van de afdeling Zorg en Welzijn van het Fioretti College Hillegom zich grondig voorbereid op de wedstrijden om in hun vakrichting te excelleren.

De eerste voorronde vond plaats op het Fioretti College. Alle 4e-jaarsleerlingen van Zorg en Welzijn hebben in teams van drie laten zien welke talenten ze in huis hebben.

Begin februari zijn er in Den Haag ook nog provinciale voorrondes. Het Zorg en Welzijn team dat het hoogste gescoord heeft in Den Haag of in Leiden, gaat door in het team van Zuid-Holland en gaat op 12 maart in Zwolle de strijd aan voor de landelijke titel. Wordt vervolgd!

Skills2

Aankomende evenementen

Lees ook: