°C
maandag 15 juli 2024

Cursus ‘Regel uw overheidszaken digitaal’

Hillegom – De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huur- of zorgtoeslag of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen vinden dat nog een beetje moeilijk. Daarom start in maart een speciale beginnerscursus Regel uw overheidszaken digitaal. De cursus, bestaande uit vier dagdelen, is alleen voor Hillegommers. U kunt al een beetje met internet omgaan. De cursus vindt plaats op maandag 2, 16, 23 en 30 maart van 9:30 – 11:30 uur in de Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1). Het cursusgeld bedraagt € 25,-. U wordt verzocht u van tevoren aan te melden.

Dit kan bij de balie van de Bibliotheek Hillegom of via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. Na aanmelding wordt contact met u opgenomen.

 

Inhoud

U leert hoe u informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente Hillegom en de Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek (ISD). Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. In de cursus leert u hoe DigiD werkt en hoe u het kunt aanvragen en gebruiken. Uw privacy wordt tijdens de cursus natuurlijk gewaarborgd.

 

 

 

Meer informatie via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

DATUM & TIJDSTIP
Maandag 2, 16, 23 en 30 maart van 9:30 – 11:30 uur

LOCATIE
De Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1 te Hillegom

KOSTEN
Het cursusgeld bedraagt € 25,-

BIJZONDERHEDEN

  • De cursus wordt drie keer aangeboden. De tweede cursus is op dinsdag 31 maart, 14, 21 en 28 april en de laatste cursus is op maandag 7, 21 en 28 september en 5 oktober. De cursus vindt steeds van 9:30 – 11:30 uur plaats.
  • U wordt verzocht u van tevoren aan te melden. Dit kan bij de balie van de Bibliotheek Hillegom of via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. Na aanmelding wordt contact met u opgenomen.
  • Deze cursus is tot stand gekomen door samenwerking van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en de gemeente Hillegom.

15_032 Regel uw overheidszaken digitaal

Aankomende evenementen

Lees ook: