°C
woensdag 24 juli 2024

Week van Gebed 2015: ‘Dorst?

Hillegom – Van 18-25 januari 2015 vindt de Week van Gebed plaats. Het thema is ‘Dorst?’, gebaseerd op het bijbelgedeelte uit Johannes 4 waar Jezus in gesprek is met de Samaritaanse vrouw. Het tekstgedeelte is dit jaar aangedragen door kerken in Brazilië. Christenen in Nederland komen in de Week van Gebed rondom dit thema samen voor bezinning en gebed voor elkaar, ons land en voor de nood in de wereld. Ook in Hillegom zijn er interkerkelijke gebedsbijeenkomsten. Ieder die mee wil bidden is hartelijk welkom.

De gebedsweek is een initiatief van EA-EZA, een landelijk samenwerkingsverband van christenen, kerken en organisaties. Zowel landelijk als lokaal is er samenwerking met de Raad van Kerken. Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief bij de gebedsweek betrokken. EA-EZA biedt ondersteunende gebedsmaterialen die een handvat vormen om in deze week persoonlijk, in het gezin of als groep met het thema aan de slag te gaan. Voor volwassenen, jongeren en kinderen zijn er gebedsfolders met per dag een korte overdenking en gebedspunten.

Op initiatief van de vier gezamenlijke kerken, vinden ook in Hillegom gebedsbijeenkomsten plaats. Alle samenkomsten beginnen om 19.30 u en duren ongeveer een uur . Op zondag 25 januari zal ter afsluiting om 16.00 u een gezamenlijke viering gehouden worden in Open Hof, Raadhuisstraat 3 met aansluitend een eenvoudige broodmaaltijd . Zie voor meer informatie en locaties : www.eghillegom.nl, www.openhof.com, www.pghillegom.nl, , www.willibrordusbollenstreek.nl of www.weekvangebed.nl of telefonisch: Tineke Fontein 0252-516641

Aankomende evenementen

Lees ook: