°C
donderdag 25 juli 2024

Tjarda bezorgt 3700 kerstkaarten

bezorgen kaarten door welpen
Welpen bezorgen kaarten

HILLEGOM – Op zaterdag 20 december hebben de leden van Scoutinggroep Tjarda alle 3700 kerstkaarten bezorgd, die in het kader van de kerstkaarten-bezorgservice waren ingezameld.

De leden verzamelden zich ’s ochtends bij “De Houttuin” in het centrum. De welpen (7-10 jaar) hebben de kaarten bezorgd in de wijken direct rond het centrum. De junioren (10-13 jaar) en zeeverkenners (13-16 jaar) gingen in tweetallen op pad om in de overige wijken aan de slag te gaan. Nadat de scouts de stormachtige wind hadden getrotseerd, kwam de laatste groep omstreeks half 4 terug en was de klus geklaard. Er bleven nog wel enkele “probleemkaarten” over met niet-bestaande adressen. Indien dit mogelijk was, is met de afzender gebeld om het goede adres alsnog te achterhalen. De kaarten die daarna nog overbleven, zijn in de PostNL-bus gepost, zodat deze hopelijk nog bij de juiste persoon aankomen.

Onder de luifel van “De Houttuin” hadden de scouts ook een kraampje opgezet. Vanuit dit kraampje werden door enkele welpen ook (zelfgebakken) lekkernijen verkocht. De opbrengst van beide acties komt volledig ten goede aan de activiteiten van Tjarda.

Tjarda bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan deze acties: de klanten, de inzamelpunten Frank Evers, The Readshop en de Plus, de leden en hun ouders en alle vrijwilligers!

Aankomende evenementen

Lees ook: