°C
zaterdag 13 juli 2024

Trotse gezichten bij concert ‘Belle Voci’

Veel tevreden en trotse gezichten tijdens het concert van ‘Belle Voci’ op 23 november jl. in theater Het Raam in Hillegom. Voor een uitverkochte zaal lieten twintig zangliefhebbers horen wat zij op vocaal gebied in huis hebben. 

Het werd een veelzijdige muzikale middag, waarbij het plezier in zingen voorop stond. Klassieke aria’s en liederen werden afgewisseld met Franse chansons, jazzsongs en stukken uit musicals. Het publiek vermaakte zich uitstekend met het afwisselende programma en leefde zichtbaar mee met de deelnemers. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze als solist zongen, anderen hebben al meer ervaring met optreden.

Alle deelnemers die optraden onder de naam ‘Belle Voci’ hebben zangles bij de Hillegomse zangpedagoge Valentina Lazareva. Zij leert hen hun stem zo goed mogelijk te gebruiken. De jongste deelneemster was 14 jaar, de oudste alweer lange tijd met pensioen.

Bij alle zangers en zangeressen viel op dat hun prestaties op vocaal gebied in het afgelopen jaar weer vooruit zijn gegaan. En als iemand eens een nootje miste of te vroeg inzette, zorgde de begeleidende pianiste Oksana Polman voor een snelle correctie.

Theater Het Raam was, vanwege de kleinschalige ambiance en de professionele geluidstechniek, weer een perfecte locatie voor dit jaarlijkse zangconcert.

belle voci
Het gezamenlijke slotlied. Door: Peter van Doorne.

 

Aankomende evenementen

Lees ook: