°C
maandag 15 juli 2024

Nieuw popkoor in Hillegom.

In Hillegom wordt op dit moment hard gewerkt aan de oprichting van een nieuw popkoor voor jonge zangers en zangeressen vanaf 16 jaar. Initiatiefneemster is Yvonne Caspers. Zij is geen onbekende in de muziekwereld. Zij speelt in de percussiegroep van Crescendo en was eerder koordirigent.

“Aan mij werd door een aantal jongeren gevraagd waarom er in Hillegom, naast alle koren voor ouderen, geen jong modern koor was”,vertelt Yvonne. “Een paar weken geleden heb ik met wat mensen uit de Hillegomse muziekwereld een onderzoekje gedaan naar de haalbaarheid van een nieuw koor. We kwamen tot de conclusie dat er voldoende belangstelling was en ben ik in eigen kring op zoek gegaan naar potentiële koorleden. In korte tijd had ik al een aaantal aanmeldingen binnen.”

“Popkoor Hillegom wordt een koor voor jonge mensen vanaf 16 t/m plm. 30 jaar en waar kwaliteit en gezelligheid voorop staat. Het repertoire zal bestaan uit Nederlandstalige en Engelstalige eigentijdse liedjes. Voor de begeleiding zal een combo geformeerd worden. Het is de bedoeling dat het koor op maandagavond gaat repeteren. Er wordt niet alleen gerepeteerd, maar er zal jaarlijks drie tot vier keer in het openbaar opgetreden worden en één keer in de twee jaar zal er een concert gegeven worden.”

Ben jij 16 jaar en nog geen 30 en hou je van zingen? Dan is het Popkoor Hillegom zeker iets voor jou! Meld je aan of vraag informatie. Het e-mailadres is: popkoorhillegom@outlook.com. Of kijk op de website: www.jongerenkoor.com

 

Aankomende evenementen

Lees ook: