°C
dinsdag 23 juli 2024

Alle Warmerdammen verzamelen!

Warmerdam-boek
Warmerdam-boek

HILLEGOM – Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert de presentatie van het boek “Van Warmerdam en Warmerdam uit de Bollenstreek”, op zaterdag 27 september om 14.00 uur in de Maartenskerk te Hillegom. Bert Hogervorst heeft met medewerking van Harrie Salman een familiekroniek geschreven over de families Warmerdam en Van Warmerdam.

Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan Peter Warmerdam, schrijver van een eerder werk over de families Warmerdam, 35 jaar geleden. Dankzij de huidige genealogische programma’s en verder onderzoek, is een completere familiegeschiedenis te beschrijven. En niet te vergeten de inbreng van ruim 1.200 huidige naamdragers, die het bijna 600 pagina’s tellende boek doorspekt met veel foto’s en familiegeschiedenissen. Bert Hogervorst is inmiddels een gelouterde familie(be)schrijver te noemen: dit is zijn veertiende boek.

Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseren de bijeenkomst op 27 september in de Maartenskerk, waarbij zo’n 500 (Van) Warmerdammers op uitnodiging aanwezig zullen zijn om het door hen bestelde exemplaar van het boek in ontvangst te nemen. Warmerdam is al tweehonderd jaar de meest voorkomende achternaam in Hillegom, vandaar de interesse van Vrienden van Oud Hillegom in dit project. Omdat de interesse van inwoners in hun eigen familie- en streekgeschiedenis toeneemt, past het bij De Vrienden om dit boek mede te promoten.

Wie door het lezen van dit bericht nieuwsgierig is geworden naar de eigen familiegeschiedenis, is van harte welkom bij de Vrienden van Oud Hillegom. De agenda voor de genealogie-avonden is namelijk bekendgemaakt: op woensdag 24 september trapt de werkgroep Genealogie af om 19.30 uur, in het Maartenshuis aan Kerkplein 1 te Hillegom.

Meer informatie is beschikbaar op de website van Stichting Vrienden van Oud Hillegom: www.vriendenvanoudhillegom.nl onder Agenda en evenementen > Evenementenoverzicht.

Aankomende evenementen

Lees ook: