°C
dinsdag 23 juli 2024

Fioretti voor Adamas Inloophuis

Lisse/Hillegom, 11 september 2014, de brugklas van het Fioretti College staat de komende weken in het teken van actie voor het Adamas Inloophuis in Nieuw Vennep. Traditiegetrouw zetten de brugklassers van het Fioretti College in Hillegom en Lisse zich tijdens de Franciscusdag in voor een Goed Doel. Dit jaar is dat op vrijdag 3 oktober.

Het Adamas Inloophuis sluit goed aan bij de doelstellingen van de Franciscusdag. Het Fioretti College wil graag dat de leerlingen zich inzetten voor mensen in hun eigen leefomgeving die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Precies wat de vrijwilligers van het Adamashuis al jarenlang doen voor mensen met kanker en hun naasten.

Het Adamas Inloophuis is een huiselijke en warme plek waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen er terecht voor informatie, lotgenotencontact, workshops, therapeutische begeleiding en uiteraard voor een luisterend oor. Bij Adamas werken ruim 110 enthousiaste vrijwilligers. Dankzij hun inzet en die van talloze sponsoren hebben tussen 2007 en 2014 ruim 40.000 bezoeken aan het inloophuis plaatsgevonden. ‘We zijn ontzettend blij en dankbaar dat wij dit jaar het goede doel mogen zijn van de Franciscusdag. De opbrengst van de dag komt ten goede aan de activiteiten die we in het inloophuis organiseren voor kinderen en volwassenen’, aldus Nicky Westerhof, coordinator van het Adamas Inloophuis.

Tijdens de Franciscusdag, op 3 oktober, binden de brugklassers per klas, maar ook individueel sportief de strijd met elkaar aan. Zij maken vooraf afspraken met sponsors (buren, familie, vrienden) en proberen op 3 oktober zoveel mogelijk stickertjes te verzamelen. Dat doen ze door te rennen, te zwemmen en spelletjes te doen. En dat alles om een mooi bedrag voor het Adamas Inloophuis bij elkaar te brengen.

’s Avonds is er in het Fioretti College Hillegom een groot afsluitend feest voor alle brugklassers.Dan zal ook de opbrengst bekend worden gemaakt. Hopelijk kan het Adamas Inloophuis dan een hele mooie cheque in ontvangst nemen!

Aankomende evenementen

Lees ook: