°C
dinsdag 23 juli 2024

Laatste werkzaamheden N208 Hillegom

De N208 in Hillegom is weer open voor verkeer. De werkzaamheden zijn echter nog niet helemaal klaar. De aannemer voert in september en oktober nog enkele restwerkzaamheden uit. Zo  moet er nog groen aangeplant worden. Ook maakt de gemeente nog een plan voor de aankleding van de rotondes. Het probleem met de verkeerslichten bij de kruising Leidsestraat – Olympiaweg is inmiddels opgelost.

Verkeerslichten kruising Leidsestraat – Olympiaweg
Na de opening van de rotondes stond er een paar dagen in de avondspits een file voor de verkeerslichten bij de Olympiaweg. De tijdelijke besturing van de verkeerslichten was niet goed afgesteld. Inmiddels zijn de wachttijden aangepast en kan het verkeer weer beter doorrijden. Eind augustus krijgen de verkeerslichten hun definitieve regelkast en regeling; deze werkt ook op aanbod. 

Tot oktober restwerkzaamheden
Dat de weg nu weer open is, betekent niet dat het werk helemaal klaar is. Verdeeld over het gehele tracé zijn er nog restpunten die  de aannemer nog aan moet pakken: klein bestratingswerk, fietsbeugels en de laatste bebording plaatsen. Ook de verkeerslichten bij de Singel hebben nog niet hun definitieve regeling. Op de nieuwe muur bij de rotonde Hoofdstraat komt nog een hekje. Naast de muur wordt het hek doorgetrokken zodat de tuin afgesloten wordt. Alle restwerkzaamheden kunnen uitgevoerd worden met minimale hinder voor het verkeer.

Ideeën voor mooiere rotondes
Aan de laatste twee wegvakken moet het groen nog aangeplant worden. Dit gebeurt in het najaar omdat dit de juiste tijd daarvoor is. Dan wordt ook de tuin van de Margarethaflat, achter de nieuwe muur bij de rotonde Hoofdstraat, aangelegd. De middenbermen van de drie rotondes zijn nu ingezaaid met gras. Dat kan wat mooier en kleurrijker. De gemeente gaat de komende tijd nadenken over een nieuwe invulling. Heeft u hier een idee voor? Mail deze dan alvast aan n208@hillegom.nl.

Middengeleider bij het Fioretti college
Er zijn plannen voor het vervangen van de middengeleider tussen de rotondes bij de Wilhelminalaan en Sixlaan. Hiervoor  moet de Van den Endelaan  nog een keer afgesloten worden. Wanneer deze werkzaamheden uitgevoerd worden, is nog niet bekend. Omdat de weg dicht moet, is een afstemming met andere werkzaamheden in de regio nodig.

Aankomende evenementen

Lees ook: