°C
dinsdag 23 juli 2024

Tentoonstelling ‘Oradour sur Glane’ in Bibliotheek

Hillegom – Van 2 tot en met 29 augustus exposeert Leo Weijers foto’s van het Centre de la Mémoire van het huidige Oradour-sur-Glane in de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1 te Hillegom. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens openingsuren van de Bibliotheek.

Oradour-sur-Glane, is een dorpje in de Limousin in Frankrijk, dat in 1944 door de Duitsers uitgemoord en vernietigd werd.

Leo Weijers, lid van Kunstkring ’88 maakte foto’s van restanten van het dorp. Op de expositie zijn bewerkingen en collages van deze foto’s te zien. Ze geven een beeld van Oradour-sur-Glane anno 2014, 70 jaar later. De foto’s zijn geprint op canvas.

Meer informatie via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl en via Leo Weijers, telefoon: 0252521965

DATUM & TIJDSTIP
Van 2 tot en met 29 augustus 2014, tijdens openingsuren van de Bibliotheek.

Ouradour
Ouradour

 

Aankomende evenementen

Lees ook: