°C
woensdag 24 juli 2024

Oude auto en vier vrienden door Europa

Hillegom – Na 4131 kilometer kwamen Nigel Siebelt, Auke Sieber, Joris Adriaanse en Hub Kossen weer aan bij eetcafé Zomerzorg. Ze deden mee aan de Garbagerun.

In vijf dagen doorkruiste ze Nederland, Duitsland, Tsjechïe, Polen, Oekraïne, Slowakije en Oostenrijk, met een auto eerder gemaakt dan 1998 en de dag waarde mocht niet hoger dan 500 euro zijn. Per dag vertrokken ze van punt A naar punt B de finishplaats. Een gedeelte van de route was vrij te kiezen en voor sommige trajecten kregen ze een route mee, zodat ze ieder geval de mooiste wegen te zien zouden krijgen. De race ging niet om snelheid, wel om handigheid en creativiteit. Elke dag ontvingen de teams opdrachten voor onderweg, waarmee ze punten konden verdienen. “Een van de opdrachten was een autoband uit 1988 te vinden.

Deze opdracht hadden we in Polen gekregen en onderweg bij een garage lag het helemaal vol met autobanden. Alleen sprak de Poolse eigenaar erg slecht Engels, toch mochten we na veel uitleggen tussen de banden opzoek naar een band uit 1988, het jaar dat Nederland het EK won. Bij een andere opdracht moesten we een autodeur bij de finish aan de jury geven, wij hadden gewoon onze eigen autodeur los geschroefd”, laat Auke Stieber weten. Die tour ging ook door Oekraïne heen. “We moesten drie uur wachten met de andere 500 teams, waarna we het land in mochten. We zaten gelukkig aan de goede kant van Oekraïne, waar het rustig was. Op de dag dat we weer over de grens gingen, kregen we te horen dat dat vliegtuig was neergeschoten”, vertelt Nigel Siebelt. Bij de aankomst bij eetcafé Zomerzorg stonden vrienden en familieleden de vier mannen op te wachten, met luidgetoeter kwam de auto aanrijden. “Tijdens de reis hebben we niet zoveel geslapen, je zit toch met zijn vieren in een auto en er wordt veel gereden, maar wij gaan niet bijslapen. We staan nog vol adrenaline, morgen ochtend gaan we gewoon weer naar het werk”, laat Hub Kossen weten.

De reis is het team erg bevallen en een paar leden zitten er zelfs al over na te denken om volgend jaar weer mee te doen. Ze moeten er wel snel bij zijn. Want voor deze editie van de Garbagerun waren de inschrijvingen al binnen een half uur gesloten.

Geschreven door: Remco Out

Aankomende evenementen

Lees ook: