°C
zondag 14 juli 2024

Vrienden van Oud Hillegom fietsen wat af

De Zuilen
De Zuilen

HILLEGOM – Stichting Vrienden van Oud Hillegom heeft inmiddels afgetrapt met de eerste zomeravond fietstochten. Op 9 juli togen 20 deelnemers bij droog weer naar de beeldentuin van de familie Van Looy en de prachtige tuin van de familie Keyzers.

Eerst was de beeldentuin aan de Zandlaan aan de beurt. Via de toegangspoort (afkomstig van het Marinehospitaal uit Overveen)  en langs het oude woonhuis uit anno 1750, komt men in een on-Nederlands gebied. Een mengelmoes van allerlei stijlen tref je op dit terrein aan voorzien van uitnodigende zitjes. Indrukwekkende marmeren zuilen geven toegang tot het forellen-vispark, waar men op bepaalde dagen de hengel kan uitgooien. Ook was te zien dat de oude bollenschuur van firma van Tubbergen omgetoverd was  in een Zuid-Hollandse uitspanning. Daarna ging het gezelschap naar de Weerlaan om de ogen uit te kijken in de tuin van de familie Keyzers, vol verwondering dat zoveel vaste planten, knolgewassen, 400 rozenboompjes, heesters en overige bolgewassen in deze tuin te bewonderen zijn. De gastheer gaf op iedere vraag een deskundig antwoord en wees ook op de aanwezige tuinhuisjes en het fraai aangelegde grasveld op de grens van de Weerlaanpolder. Er kon over doorgepraat worden tijdens een warme of koude versnapering.

Nog twee avonden op pad in juli
Op het programma van de Vrienden van Oud Hillegom staan voor de maand juli nog 1 fietsroute en 1 wandeling. Voor dit jaar is een nieuwe fietsroute gemaakt genaamd “Nieuwbouwroute”. Deze fietstocht staat gepland voor woensdag 23 juli a.s.. Vanaf de Grote Pomp gaat men eerst naar het Firoretti College voor een korte bezichtiging van deze nieuwe school aan de Van den Endelaan. Via de Sixlaan en de Stationsweg voert de route waar de nodige toelichting wordt gegeven bij de diverse nieuwbouwprojecten. Er is een tussenstop in de nieuwbouwwijk ’t Zand, waarna men eindigt in het nieuwe Bloemswaard, waar met een kopje koffie of thee wordt afgesloten.

Woensdag 30 juli vindt de zogenaamde “Villaroute” wandeling plaats. Op verzoek is deze wandeling weer opgenomen in het programma en deze zal ons voeren langs onder andere de Sixlaan en Stationsweg alwaar over mooie panden wordt verhaald door de begeleiders. Deze wandeling wordt afgesloten met een versnapering in het Maartenshuis.

Alle evenementen van Stichting Vrienden van Oud Hillegom staan op de website www.vriendenvanoudhillegom.nl  onder Agenda en evenementen > Evenementenoverzicht.

Voor alle zomeravond-activiteiten geldt: om 19.00 uur wordt er verzameld bij de Grote Pomp in het centrum van Hillegom en de onkosten zijn slechts € 3,00 per persoon. Meld u zich aan via uitjes.van.SVvOH@gmail.com, telefonisch op nummer 505454 (alleen op dinsdagavond) of door een klein briefje in de groene postbus met naam en telefoonnummer  bij Kerkplein nr. 1  te doen.

Aankomende evenementen

Lees ook: