°C
woensdag 17 juli 2024

Afsluiting seizoen Solution

HILLEGOM – Solution (Sportpark De Zanderij, Van den Endelaan 7) sluit het seizoen zaterdag 19 juli af met een avond vol swingende folk(metal). De bands Pro, Rhovanion en het Argentijnse Skiltron zorgen ervoor dat de voetjes van de vloer kunnen en de drinkhoorns en kilts uit de kast getrokken kunnen worden.

Het Noordwijkse akoestische gezelschap Pro(ost) kan vergelijkingen met The Pogues en Dropkick Murphys doorstaan. Kenmerkend bij dit soort gelegenheden zijn de positieve reacties van jonge punkers, bejaarde shantykoorfans en alles wat zich daar tussenin beweegt.

Folkmetal wordt vaak gemaakt door bands met een keyboard of synthesizer, maar het Harderwijkse Rhovanion heeft de echte instrumenten, waaronder een doedelzak. Dit geeft een hele andere sfeer aan de muziek. Naast doedelzak en het gebruikelijke metalinstrumentarium, gebruikt Rhovanion ook tin whistles in allerlei stemmingen.

Skiltron is een van de pioniers in het folkmetalgenre in Zuid-Amerika. De band was vorig jaar ook al op tour in Europa om hun nieuwste album Into the Battleground te promoten, een plaat vol strijdlustige liederen die barsten van de melodieuze folkinvloeden. Toen werd Solution ook al aangedaan en dat beviel zo goed, dat Hillegom bij de tour van dit jaar weer op het programma werd gezet.

Solution is deze avond van 21.00 tot 2.00 uur geopend. De entree bedraagt 8 euro. Meer informatie is te vinden op www.jcsolution.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: