°C
zondag 14 juli 2024

Zomerlezen met de gratis VakantieBieb-app

Luisterbieb
Luisterbieb

Streek – Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, kunnen maar liefst 1 à 2 AVIniveaus terugvallen in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Lezen in de zomervakantie is daarom belangrijk en dat kan ook heel goed digitaal met de VakantieBiebapp van de Bibliotheek. Van 1 juli tot en met 31 augustus staat de VakantieBieb voor leden en niet-leden gratis online.

Gevarieerd aanbod e-books voor het hele gezin
Er is een divers aanbod met grappige, avontuurlijke en spannende boeken voor zowel jongens als meisjes. Voor de onderbouw is er bijvoorbeeld Zwaarden en zweefmolens: de piraten van hiernaast van Reggie Naus en Hup Fien! Van Harmen van Straaten. Voor de bovenbouw Het leven van een loser van Jeff Kinney en De verschrikkelijke badmeester van Jozua Douglas.

Kinderen (en volwassenen) met dyslexie kunnen de e-books in een aangepast lettertype lezen.

Bestsellerschrijvers als Herman Koch, Saskia Noort en Nicci French staan erbij, net als Stephen King. Of het meeslepende Toen ik je zag van Isa Hoes. Tijdschriften zoals de WK special van Hard gras, Libelle, Flair, Panorama en Fashionata zijn te lezen. Inspiratie én de juiste woorden en zinnen zijn te vinden in de reis- en taalgidsjes.

E-books lezen zonder internet
De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. Na het downloaden kun je zonder internetverbinding de e-books lezen: ideaal dus voor de vakantie of voor onderweg. Heb je de app eerder gedownload voer dan eerst een update uit.

Digitale diensten van de Bibliotheek
De VakantieBieb en de LuisterBieb zijn twee speciale apps, die naast e-books ook deel uitmaken van het pakket aan digitale diensten van de Bibliotheek. De LuisterBieb laat kinderen en volwassenen ontdekken hoe leuk en makkelijk een boek luisteren is. Bibliotheekleden kunnen e-books van de Bibliotheek lezen via het e-bookplatform. Daarop zijn meer dan 5.000 titels beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl en op www.vakantiebieb.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: