°C
woensdag 24 juli 2024

Open Huis Balletschool Martha de Rijk en Hillegomse Muziekschool

Hillegom – Zaterdag 12 juli openen Balletschool Martha de Rijk en de Hillegomse Muziekschool hun deuren en organiseren zij een gezamenlijk Open Huis.

Vanaf 9.30 uur zijn er diverse presentaties in de balletschool. Je kunt komen kijken, maar er zijn ook lessen waar je aan mee kunt doen! Het demoteam en de tapleerlingen laten zich ook zien in het centrum voor een optreden van 11.00 uur tot 11.30 uur in het kader van het project Trots op Hillegom.

Vanaf 13.00 uur is er ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de muziekschool. Vind je het leuk om verschillende muziekinstrumenten uit te proberen? Dat kan! Docenten en leerlingen zijn aanwezig om alles te vertellen over de muzieklessen en muziekinstrumenten.

De beide scholen zijn gevestigd in het Fioretti College aan de van den Endelaan en bundelen nu hun krachten. De hele middag zijn er zowel binnen als buiten de school optredens waarbij de muzikanten worden afgewisseld door de dansers. In de muziekschool treden verschillende bandjes en groepen op en laten zij het resultaat horen van band- en samenspeelweken. De balletleerlingen laten zien hoe divers de lessen bij de balletschool zijn, van klassiek ballet op spitzen tot streetdance. Alles is te zien!

Zin in koffie met iets lekkers? Ook dat is mogelijk! In de partytent op het plein is van alles te koop.

Voorafgaand aan het Open Huis is er een samenspeelconcert door leerlingen van de Hillegomse Muziekschool op vrijdagavond 11 juli vanaf 19.30 uur in de Hoeksteen, Karel Doormanplein 2. De toegang is gratis

Heb je na afloop van deze activiteiten nog steeds zin in muziek? Kom dan van dinsdag 22 t/m vrijdag 25 juli naar de Zomermuziekweek in de muziekschool. Iedere ochtend kun je meedoen met verschillende muziekworkshops. De folder is te bekijken op de website.

Kijk voor meer informatie op: www.hillegomsemuziekschool.nl en www.balletschoolmarthaderijk.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: