°C
woensdag 17 juli 2024

Wandelen en fietsen met Vrienden van Oud Hillegom

Stichting Vrienden van Oud Hillegom heeft weer verschillende wandelingen en fietstochten op het programma staan voor de maanden juli en augustus. Behalve dat deze activiteiten op de website www.vriendenvanoudhillegom.nl zijn in te zien (onder Agenda en evenementen > Evenementenoverzicht) worden alvast de eerste drie zomeractiviteiten nader toegelicht.

Feit- of fictie wandeling op woensdag 2 juli
Op verzoek wordt deze wandeling voor het 3e jaar opgenomen in dit evenementenjaar. Hierbij worden de vreemdste verhalen verteld over ons dorp Hillegom en wat zich heeft afgespeeld in het verleden. Is het vertelde werkelijk gebeurd of is het verzonnen? Na de afloop worden de juiste antwoorden in het Maartenshuis, onder het genot van een kopje koffie bekend gemaakt.

Per fiets naar de Beeldentuin/Luifel Zandlaan op woensdag 9 juli
Deze tuin van de familie van Looy aan de Zandlaan heeft al heel wat publiciteit gehad in de pers over het vissen naar de forellen in de visvijvers op dit terrein. Het is genieten van het zicht op de vele sculpturen. Aansluitend wordt een bezoek gebracht aan de fraaie tuin van de familie Keyzer aan de Oude Weerlaan.

Centrumwandeling op woensdag 16 juli
Deze wandeling mag natuurlijk niet ontbreken bij de activiteiten van de Vrienden. Tijdens deze wandeling komt men langs verschillende en historische panden in ons fraaie dorp. Verheugd kunnen we mededelen dat nu ook het oudste pand van Hillegom – het Klokgeveltje – bezocht mag worden. Mis deze kans dus niet. Deze zomeravondwandeling wordt met koffie/thee in de Oudheidskamer van het Maartenshuis afgesloten.

Het vertrek is bij de Grote Pomp in het centrum van Hillegom en de onkosten zijn slechts € 3,00 per persoon. Meld u zich aan via uitjes.van.SVvOH@gmail.com, telefonisch op nummer 505454 (alleen op dinsdagavond) of door een klein briefje in de groene postbus met naam en telefoonnummer bij Kerkplein nr. 1 te doen.

Aankomende evenementen

Lees ook: