Jeugdkamp Hill-billies nog goedkoper!

4 min leestijd
hillbillies 2013
hill-billies 2013

Hillegom – De jubilerende Hill-Billies, welke alweer 25 jaar bestaan, is bijna klaar voor de kampweek van 2014. Komende zomervakantie gaan De Hill-Billies naar een bekende lokatie in het Overijsselse Haarle. Met ongeveer 45-50 kinderen en zo’n 18-20 ervaren begeleiders zullen De Hill-Billies er weer een leuk, spannend en gezellig jaar van gaan maken. Dit jaar met extra veel feest en bijzondere aktiviteiten vanwege het 25 jarig bestaan. Dankzij een grote gift van de JC Ruigrok stichting is het zelfs mogelijk om het kampgeld met € 25,- te verlagen. Voor slechts € 100,- euro krijgen de kinderen een all-inclusive vakantie die niet snel vergeten zal gaan worden. Mocht het bedrag nog een probleem zijn, dan zoeken we een oplossing. De financieele situatie mag geen belemmering zijn om mee te gaan op dit leuke kamp.

Voor het komende kamp zijn nog ongeveer 10 plekken beschikbaar voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. De ouders van reeds ingeschreven kinderen krijgen deze week een email, aangezien ook zij voor deze korting in aanmerking komen.

hillbillies 2013
Winnaars hillbillies 2013

Van zaterdag 26 juli t/m zaterdag 02 augustus 2014, de tweede week van de grote vakantie, gaan De Hill-Billies naar kampeerboerderij “De Heidebloem” in Haarle. Dit is een gezellige, ruime en luxe accomodatie in een bosrijke omgeving in de buurt van Nijverdal. In 2012 zijn de Hill-Billies ook op deze locatie geweest en dat is zo goed bevallen dat we in 2014 weer terug gaan naar deze mooie en nieuwe accommodatie.
Deze accommodatie voldoet aan alle eisen die door De Hill-Billies zijn gesteld. Het zijn twee gebouwen met ieder haar eigen terrein, eigen zalen en slaapkamers. In het ene gebouw zullen de jongere kinderen slapen en in het andere gebouw de oudere kampgangers. Hierdoor kunnen de diverse programmaonderdelen goed toegespitst worden op de leeftijd van de kinderen. De jongere kinderen kunnen bijvoorbeeld al rustig slapen, terwijl de oudere kinderen nog een spannend avondspel doen. Een groot gedeelte van het programma zal wel gezamenlijk zijn, zodat er genoeg tijd is om met oudere of jongere vriendjes en vriendinnetjes, broertjes of zusjes te spelen.

Het hoofdgebouw heeft een mooie en erg grote keuken, een ruime eetzaal, een speelzaal, slaapkamers van 2 tot 8 personen en goede sanitaire ruimtes. Het kleine gebouw heeft wat kamers voor 6 tot 8 personen en een gezellige speelzaal. De gebouwen staan vlak bij elkaar. Buiten zijn grote speelvelden met veel speeltoestelen, diverse grasvelden en het bos is op loopafstand. Ook is er nog een extra gebouw zodat er bij minder weer ruimte genoeg is voor leuke activiteiten.

Vaste componenten tijdens de kampweek zijn onder andere een vossenjacht, de spectaculaire uitgaansdag, veel bosspelletjes, het journaal, zwemmen en uiteraard veel plezier met de kinderen en leiding. Ieder kamp heeft ook altijd een bepaald thema.
Wat dat komend jaar is, blijft nog even geheim, maar de themacommissie is wel al druk bezig met alle voorbereidingen.
Ook wordt er in het kamphuis een knutselhoek, een leeshoek en een spelletjeshoek gemaakt. De kinderen hoeven zich dus geen moment te vervelen.
Ook zijn er bewust dingen niet. Er zijn geen (spel)computers, geen mobiele telefoons, geen internet en geen televisie. Toch vervelen de kinderen zich geen moment. De eerste dag vragen kinderen soms wel om een computer; de laatste dag balen ze dat ze weer naar huis moeten.

hill-billies 2013
hill-billies 2013

De opzet van De Hill-Billies-stichting is om kinderen van 7 tot 12 jaar een leuke week te bezorgen door met leeftijdgenootjes op kamp te gaan en veel leuke en gezellige dingen te doen.
Bijzondere aandacht is er voor kinderen in een achterstandssituatie. De financieele situatie thuis mag geen belemmering zijn om mee te gaan met De Hill-Billies.
De kampen staan verder bekend om hun goede organisatie, goede voorbereiding en het ruim voldoende aantal begeleiders.
Mede dankzij de inzet van vrijwilligers, sponsoring van vele Hillegomse ondernemers en giften van fondsen kunnen de kosten van de kampweken zeer laag blijven. Voor € 100,- per persoon krijgen de kinderen een volle week lang plezier en misschien wel nieuwe vriendjes of vriendinnetjes voor het leven. Mocht dit bedrag nog een probleem zijn, dan is een betalings- of kortingsregeling mogelijk. Uitgangspunt is dat ieder kind mee moet kunnen op kamp.

Voor meer informatie, het aanvragen van een informatieboekje of een inschrijfformulier kunt u bellen met Sven van Bohemen (06-819 342 61 ). Ook kan er een e-mail gestuurd worden naar secretariaat@hill-billies.nl.

Voor meer informatie, een digitaal inschrijfformulier, filmpjes en foto’s van voorgaande jaren kunt u ook terecht op www.hill-billies.nl of op http://www.facebook.com/HillbilliesNL