Werkzaamheden N208 Hillegom naar volgende stap

2 min leestijd

Op maandag 26 mei gaat het deel van de N208-Leidsestraat in Hillegom waar nu gewerkt wordt weer open voor verkeer. Daarmee is de grootste verkeershinder in Hillegom achter de rug. De wijk Elsbroek wordt verlost van het vele sluipverkeer. Voor de 3e Loosterweg zal dat maar gedeeltelijk het geval zijn. Er staat namelijk een aantal nieuwe afsluitingen voor de deur. Deze zijn minder ingrijpend dan de huidige afsluiting.

werkzaamheden aan de N208
werkzaamheden aan de N208

Twee korte afsluitingen
Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 mei is de toegang tot de Hoofdstraat aan de zuidzijde afgesloten vanwege werkzaamheden aan kabels en leidingen. Van vrijdag 23 mei tot maandag 26 mei is de kruising Leidsestraat – Olympiaweg dicht. Dat weekeinde wordt de kruising opnieuw geasfalteerd.

Kruising Leidsestraat – Hoofdstraat – Van den Endelaan dicht
Voor de winkeliers van het zuidelijke deel van de Hoofdstraat begint nu het moeilijkste wegvak. Van maandag 26 mei tot en met vrijdag 25 juli is de kruising Hoofdstraat – Leidsestraat – Van den Endelaan afgesloten. Voor zowel fietsers als automobilisten is er een omleidingsroute. Voor de fietsers is deze hetzelfde als de afgelopen maanden. Automobilisten rijden om via de Olympiaweg – Meerlaan (indien ze naar het centrum moeten) of via de Olympiaweg – Weerlaan –Weeresteinstraat (voor doorgaand verkeer). De winkels aan de zuidzijde van de Hoofdstraat zijn te bereiken via de Brouwerlaan, de Van Meerbeekstraat of de Hoofdstraat noordzijde.

Veel ondergrondse werkzaamheden
De afsluiting van de kruising Leidsestraat – Hoofdstraat – van den Endelaan duurt lang omdat er ondergronds erg veel moet gebeuren. Alle kabels en leidingen worden vernieuwd. Daarnaast wordt onder de kruising een nieuwe, tweede aansluiting op de transportwaterleiding gerealiseerd, waardoor waterlevering aan Hillegom in de toekomst een stuk zekerder wordt. Ook wordt het riool in zijn geheel vernieuwd. Daarna wordt de rotonde aangelegd.

Op vrijdag 25 juli is ook de rotonde klaar. Fase 2 van de vernieuwing van de N208 is dan grotendeels afgerond. De werkzaamheden voor de laatste restpunten hebben alleen kortdurende en beperkte gevolgen voor het verkeer. Kijk voor meer informatie op www.hillegom.nl.