°C
zondag 14 juli 2024

Luister je boek

week van het luisterboekDe Bibliotheek heeft speciaal voor de Week van het Luisterboek (19 t/m 25 mei) de collectie van de LuisterBieb vernieuwd. De LuisterBieb bevat een brede collectie audioboeken; van thrillers, literaire titels tot boeken voor kinderen. De boeken zijn voor leden en niet-leden gratis te beluisteren via de LuisterBieb-app. De app is gratis te downloaden op de iPhone en iPad via de App Store en voor Android via Google Play.

De LuisterBieb
De LuisterBieb is een jaar in de lucht, inmiddels is de app door 60.000 mensen gedownload en zijn ruim 90.000 boeken beluisterd. De collectie bevat zo’n 275 titelsDe LuisterBieb is er voor iedereen, het is gratis en makkelijk. Je luistert naar boeken waar en wanneer je maar wilt: in de trein, auto, tijdens het sporten, strijken, tuinieren of in bed. 

Gevarieerde en recente titels voor kinderen en volwassenen
De collectie is gevarieerd: zo spreekt Isa Hoes haar eigen boek Toen ik je zag in en is het nieuwe luisterboek Vlammen van de best beluisterde schrijfster Suzanne Collins toegevoegd. Naast volwassenen kunnen kinderen van verschillende leeftijden volop plezier beleven aan deze app. De kleinsten kunnen luisteren naar Pluk van de Petteflet en Kikker en jongeren kunnen onder andere luisteren naar Het leven van een loser (deel 3) van Jeff Kinney, Ooggetuigen van Carry Slee en Geheimen van het wilde woud van Tonke Dragt. Verder kan je kiezen uit bestsellers van Dan Brown, Nicci French, Herman Koch, Saskia Noort en Khaled Hosseini en colleges van Maarten van Rossem.

week van het luisterboekLuisteren voor je lijst
Onder het motto ‘Luisteren voor je lijst’ kan de app ook een stimulans zijn voor scholieren om boeken voor hun literatuurlijst te beluisteren. Daarvoor zijn speciaal titels ingekocht. Daarnaast is deze app zeer geschikt voor mensen met een visuele beperking of dyslexie.

Hoe werkt het?
De app is heel eenvoudig in gebruik. Je downloadt eenmalig het gewenste luisterboek. Voor het luisteren is geen internetverbinding nodig. Het gedownloade boek wordt opgeslagen op je smartphone of tablet. Je start het verhaal en de rest volgt vanzelf.

Kijk voor meer informatie op www.luisterbieb.bibliotheek.nl of bekijk de video op: http://www.bibliotheek.nl/video/73005.de-luisterbieb-app-van-de-bibliotheek.html

Aankomende evenementen

Lees ook: