°C
zaterdag 13 juli 2024

Grote Prijs van de Bollenstreek gaat weer van start

Winnaar 2013 THe Legs
Winnaar 2013 THe Legs

REGIO – Een van de leukste popprijzen van de regio gaat binnenkort weer van start. Sinds 1 mei kunnen artiesten zich weer inschrijven voor de Grote Prijs van de Bollenstreek. In september begint het spektakel echt en strijden tientallen acts tot en met december om de titel ‘beste act van de Bollenstreek’.

De Grote Prijs van de Bollenstreek is al sinds de jaren ’90 een vaste waarde in de streek. Ieder jaar strijden tientallen bands om de eerste plek binnen deze wedstrijd. In 2010 kwam er echter een kink in de kabel. De interesse bij de organisatie om een dergelijke prijs te organiseren was dusdanig afgenomen dat besloten werd om met de GPvdB te stoppen. Vorig jaar werd echter op aangeven van het Qbusfonds een geheel nieuwe organisatie opgestart, met nieuwe ideeën en vol frisse moed om er weer als vanouds tegenaan te gaan. Ook werd de regio uitgebreid. Het Leidse Q-Bus werd in de lijst van deelnemende zalen opgenomen. Winnaar van de eerste Grote Prijs nieuwe stijl was The Legs, een jeugdig drietal dat muziek uit de jaren ’60 met een hedendaagse sound tot een ijzersterk geheel smeedt.

Alle soorten artiesten zijn uitgenodigd om mee te doen. Producers, rappers, singer-songwriters, maar natuurlijk ook gewoon bands. Zij nemen het tegen elkaar op voor een professionele jury, maar ook het publiek heeft anno 2014 een stem. De gastlocaties zijn onder andere: Splotsz (Roelofarendsveen), Fascinus (Sassenheim), Scum (Katwijk) en Solution (Hillegom) en het Leidse Q-Bus. Hoogstwaarschijnlijk worden daar nog één of twee zalen aan toegevoegd.

Alle genres zijn welkom, zolang de artiesten maar eigen muziek spelen. Voor de inschrijving zijn in ieder geval nodig: een digitale foto die geschikt is voor persdoeleinden, een Nederlandstalige biografie en geluidsopnamen van goede kwaliteit. De overige voorwaarden staan op www.gpvdb.com. Uit de inschrijvingen wordt na het beluisteren van de opnames een selectie gemaakt. De inschrijving loopt van 1 mei tot en met 31 juli.

 

Aankomende evenementen

Lees ook: