°C
dinsdag 23 juli 2024

Al ruim de helft van de woningzoekenden heeft ingelogd

Op 1 april ging WoningNet Holland Rijnland van start. Sindsdien hebben ruim 44.500 woningzoekenden ingelogd bij WoningNet. Ook hebben 3.850 nieuwe woningzoekenden zich ingeschreven. Hans Al, die de negentien deelnemende corporaties vertegenwoordigt, is blij met deze aantallen. Anderzijds roept hij alle woningzoekenden die nog niet hebben ingelogd dringend op om dit alsnog te doen.

Hans Al: “Het is belangrijk dat woningzoekenden zo spoedig mogelijk inloggen en controleren of WoningNet Holland Rijnland hun (juiste) e-mailadres heeft. Zo niet, dan moeten ze dit aanpassen. Want, alleen als er een juist e-mailadres is geregistreerd, ontvangen de woningzoekenden een melding dat zij hun inschrijving moeten verlengen. Zonder correct e-mailadres lopen zij het risico het verlengingsbericht en de betaling te missen, waarna hun inschrijving vervalt. Ook mensen die vroeger met een automatische incasso betaalden, moeten inloggen en bij verlenging opnieuw een automatische incasso afgeven. Die oorspronkelijke incasso mocht WoningNet Holland Rijnland namelijk niet overnemen.”

WoningNet Holland Rijnland wil voorkomen dat mensen onbedoeld hun inschrijving verliezen. Daarom stuurt zij de 34.374 woningzoekenden die nog niet hebben ingelogd nogmaals een brief of mail met de oproep alsnog in te loggen. WoningNet Holland Rijnland adviseert mensen zonder computer of e-mailadres om hulp te vragen van familie of vrienden. Is dat niet mogelijk, dan kunnen zij langs gaan bij een corporatie in hun woonplaats. Die helpt dan bij het inloggen en zoeken van woningen. Door alleen digitaal te werken is de inschrijving goedkoper, verloopt de verhuur van de woning sneller en krijgen woningzoekenden maatwerk in het woningaanbod.

Ondertussen  hebben de corporaties  al 400 woningen aangeboden via WoningNet Holland Rijnland. Veruit de meeste nieuwe huurders van deze woningen waren erg tevreden over het gemak waarmee zij woningen konden zoeken en erop konden reageren.

Aankomende evenementen

Lees ook: