°C
woensdag 24 juli 2024

Mondzorg bij ouderen

Op woensdag 14 mei 2014 vindt  in het gemeentehuis van Hillegom de bijeenkomst ‘Betere mondgezondheid en mondzorg bij ouderen in Hillegom’ plaats. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 22.00 uur.

Programma
Tijdens de avond worden de mogelijkheden verkend waarmee de mondgezondheid van (kwetsbare) ouderen in Hillegom kan worden verbeterd. Aan de orde komen specifieke mondgezondheidsproblemen bij ouderen.

Mondgezondheid
Een goede mondgezondheid is belangrijk voor de kwaliteit van leven en het welbevinden van ouderen. Wie een gezonde mond heeft, heeft geen pijn of ontstekingen, kan beter eten, ziet er verzorgder uit en heeft minder last van een slechte adem. Om verschillende redenen is het voor ouder wordende mensen lastiger een gezonde mond te behouden. Omdat het aantal ouderen toeneemt, zij steeds langer thuis blijven wonen en vaker hun eigen gebit behouden, zal de vraag om tandheelkundige zorg én verzorging toenemen. Gemeente Hillegom vindt het belangrijk dat (kwetsbare) ouderen in Hillegom met een gezonde mond ouder kunnen worden en goede mondzorg ontvangen.

Betrokkenheid TNO en NMT
Deze bijeenkomst is onderdeel van een project waarin TNO, de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) en een vijftal mondzorgpraktijken de krachten hebben gebundeld om een beter bereik van mondzorg voor kwetsbare thuiswonende ouderen in de wijk te faciliteren.

Mensen die bij deze bijeenkomst aanwezig willen zijn, kunnen zich aanmelden via r.neumann@nmt.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: