°C
woensdag 24 juli 2024

Muziek maken doe je samen!

Vrijdag 25 april geven leerlingen van de Hillegomse Muziekschool een ensemble concert. Naast de individuele cursussen is het ook mogelijk om in een ensemble mee te spelen en les te krijgen. Deze ensembles laten van zich horen tijdens dit concert.

Elk ensemble heeft een eigen repertoire en samenstelling. In het blokfluitensemble worden verschillende soorten blokfluiten bespeeld. Van sopraan- tot basblokfluit. Dit is een oud muziekinstrument en daarom zullen zij ook oude muziek uit de Renaissance spelen.

Naast het blokfluitensemble speelt ook het Flutechoir, een groep bestaand uit verschillende dwarsfluitisten. Het Hillegomse Muziekschool Ensemble is een ensemble waarin muzikanten op verschillende muziekinstrumenten met elkaar samenspelen. Naast deze ensembles sluit de Klassiek Gitaar Groep na 10 repetities een project af door zichzelf te presenteren. Zij spelen o.a. Obladi Oblada van de Beatles natuurlijk na aanleiding van het Beatlesjaar in Hillegom!

De avond wordt afgesloten door een groot orkest van ongeveer 30 leerlingen. Deze leerlingen hebben de afgelopen weken hard geoefend tijdens hun lessen en hebben in twee repetities met elkaar in het projectorkest gespeeld. Zij spelen Happy Song en Samorim. Een hele prestatie om in zo’n korte tijd deze nummers in te studeren!

U bent van harte welkom om te komen luisteren naar het ensemble concert op vrijdag 25 april om 19.30u in De Hoeksteen. De toegang is zoals altijd gratis. Heeft u belangstelling om volgend cursusjaar mee te komen spelen in één van de ensembles? U bent altijd welkom tijdens één van de repetities. Voor meer informatie www.hillegomsemuziekschool.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: