Programma Koningsdag 2014

19 min leestijd

Programma Koningsdag 2014

Koningsdag 2014 Bent u er al aan gewend? Van Koninginnedag naar Koningsdag. En van een feest op 30 april naar 27 april, de verjaardag van onze koning Willem-Alexander. Al in het eerste jaar maken we echter een uitzondering. Koningsdag 2014 vieren we op zaterdag 26 april, omdat 27 april een zondag is.

Vieren
Wat natuurlijk hetzelfde blijft, is de feestelijke dag die we samen vieren. Want er is in Hillegom veel te doen. Van de traditionele vrijmarkt voor de kleintjes, een oranjedisco voor de Hillegomse jeugd tot het Oranjeconcert voor ouderen in het nieuwe Bloemswaard, om maar een paar van de vele activiteiten te noemen. Om 10 uur ’s morgens kunt u getuige zijn van de traditionele aubade op het bordes van het gemeentehuis. In dit boekje leest u wat er verder allemaal te doen is in ons dorp en waar en wanneer deze activiteiten beginnen.

Niet alleen op 26 april vieren we feest. Op Koningsavond, vrijdagavond 25 april, wordt er een Kroontjestocht georganiseerd met als thema ‘Willem van Oranje’. Dit is een speurtocht voor gezinnen met jonge kinderen.

Herdenken
Op 4 mei herdenken we alle Nederlandse oorlogsslachtoffers. Achter in dit boekje vindt u het programma van de herdenking.

Namens alle Hillegommers geef ik het Oranjecomité een groot compliment voor het organiseren van dit prachtige programma. Het comité is uitgebreid met zes jonge mensen die met veel enthousiasme uitkijken naar hun eerste officiële taken.

Ik wens u een hele mooie en gezellige Koningsdag toe en een waardige herdenking.

Jan Broekhuis

Burgemeester

Donderdag 17 april 2014
Adoptieoverdracht herdenkingsmonument
13.30u. De leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Hillegomse basisscholen hebben het herdenkingsmonument in het Molenduintje aan de Wilhelminalaan met medewerking van de ‘Stichting Nationaal Comité 4 en 5 mei’ geadopteerd. Bij toerbeurt heeft één van de scholen de leiding bij de adoptie. Deze school levert een bijdrage aan het onderhoud van het herdenkingsmonument. De Savioschool draagt dit jaar de adoptie over aan groep 7 van de Johannesschool.Locatie: Forum Fioretticollege Hillegom
Coördinatie: Frank Out, José van Dril en Mirjam Draijer.
Vrijdag 25 april 2014 Koningsavond
19.00 u. Kroontjestocht NIEUW
Nieuw dit jaar is de kroontjestocht! Een koninklijke speurtocht voor het hele gezin. Na aanmelding bij het startpunt Brasserie de Houttuin ga je op pad. De gouden kronen wijzen de weg. De tocht duurt ongeveer 60 minuten. De kroontjestocht staat dit jaar in het teken van Willem van Oranje. Gaandeweg kom je steeds meer te weten over de vader des vaderlands. Heb je aan het einde van de tocht het juiste antwoord bij elkaar gepuzzeld, dan wacht er een leuk aandenken voor je. Natuurlijk wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. Tip: neem een ZAKLAMP mee! Kinderen mogen de tocht alleen lopen onder begeleiding van een volwassene.Deelname is gratis. Starten tussen 19.00 – 19.30 uur.Startpunt: Brasserie de Houttuin
Dit onderdeel wordt mogelijk gemaakt door BLOEMBINDERIJ VAN DER POST.
Coördinatie: Stefanie van Kesteren, Ivy van der Post en Sissi van der Post
20.00 u. Bridgedrive in Hotel Restaurant Flora
In samenwerking met de Hillegomse Bridge Club wordt een Koningsbridgedrive georganiseerd met medewerking vanWIJNKELDER TASTEVIN KOPPERS. Inschrijving is mogelijk via Internet: bridgedrive@oranjecomitehillegom.nl o.v.v. naam, adres, telefoonnummer, partner en speelsterkte.Of via het formulier in dit boekje. Dit kunt u inleveren bij Tabakshop Frank Evers, Mariastraat 2.De inschrijving sluit woensdag 23 april om 17.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 7.50 per paar, bij binnenkomst van de zaal te voldoen. Dit is inclusief een kopje koffie of thee. Er kunnen maximaal 50 paren worden ingeschreven.Klik hier om u in te schrijvenDe zaal is open vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.
Wedstrijdleider: Henk Seijsener.
Coördinatie: Janneke Aalberts.
Deze avond wordt u aangeboden door:
Rockdinosaurussen maken Murphy’s Law onveilig!
The Keytone Cops is het schoolvoorbeeld van een band die niet klein te krijgen is. Als ware rockdinosaurussen hebben deze onverslijtbare titanen vele muzikale grillen overleefd. IJzersterke tijdloze vintagerock dat jong en oud aanspreekt! Met muziek van onder andere The Beatles, U2,  Red Hot Chili Peppers en Snow Patrol. Voor de liefhebber is een optreden van The Keytone Cops een absolute aanrader.Locatie: Café Murphy’s Law, Hoofdstraat 198.
Aanvang 22.00 uur, toegang gratis.
Bij Puntje Puntje gaat het dak eraf met DJ Arie
Al jaren is dit een van de leukste avonden in het café en ook dit jaar zal dat niet anders zijn.Puntje Puntje heeft weer een topper weten te strikken voor deze avond, namelijk niemand anders dan DJ Arie. Voor de gasten van het Puntje is DJ Arie geen onbekende. Hij is al meerdere keren langs geweest en elke keer weer was het een groot feest.Arie is een Feest DJ in zijn puurste vorm. Van Duitse schlagers tot Top 40 en van oer-Hollandse meezingers tot Dance; alles kan en mag bij deze DJ. Met zijn jarenlange ervaring in menig feestcafé in Oostenrijk en Nederland en natuurlijk de combi met De Puntje Party People wordt deze avond zeker weer een mooi begin van Koningsnacht/dag.Locatie: Café Puntje Puntje, Molenstraat 1.
Aanvang 21.00 uur, toegang gratis, maar kom wel op tijd, want vol = vol.
De Kleine Beurs met rockband Wee-Wallets
The Wee-Wallets zijn geen onbekenden in De Kleine Beurs. Zij hebben regelmatig deelgenomen aan jam sessies en zijn een all-round rockband die met gemak covers speelt. Speciaal voor Koningsnacht zijn zangeres Cecile en toetsenist Mo toegevoegd.Locatie: Café De Kleine Beurs, Hoofdstraat 38a.
Aanvang: 21.00 uur, toegang gratis.
Gewoon Gezellig wordt super gezellig met Fairplay en Roy
Van 22.00 uur tot 02.00 uur staan Fairplay en Roy op het podium.Zij spelen een heel gevarieerd programma: muziek uit de jaren 60 en 70 en ook Nederlandstalig. Tevens worden verzoeknummers gespeeld. Kortom: een heerlijk avondje voor dansers en meezingers.In café Gewoon Gezellig wordt het deze avond nog gezelliger!Locatie: Café Gewoon Gezellig, Henri Dunantplein 21-23.
Aanvang: 
22.00 uur, toegang gratis.
Café Thuys: een plek waar je je thuis voelt met Why Not?
Op Koningsnacht 2014 staan Chrissie, Edith, Jos, Johan, René en Jim van Why Not? met hun uitgebreide repertoire garant voor een avond bomvol covers. Ze zijn veelzijdige muzikanten en kunnen alles aan! Van Chic & Slash naar Within Temptation en Skunk Anansie en verder. We wensen je heel veel plezier tijdens Koningsnacht 2014 bij ons Thuys!Locatie: Café Thuys, Haven 20.
Aanvang:
21.00 uur, toegang gratis.
Solution: The Orange Orykz!
Orykz is het nieuwe dansfeest voor alle jongeren die van gezelligheid houden! Voor de Koningsavond organiseert Solution de eerste Limited Edition van The Orykz. Tussen 20.00 uur en 00.00 uur kunnen alle tieners lekker uit hun dak gaan op het grootste Oranjefeest van Hillegom. De entree is helemaal gratis en voor de twee tieners met de leukste oranje outfits ligt er een verrassing klaar! Voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Vanaf 20.00 tot 00:00 uur. Toegang gratis.Locatie: Solution is te vinden naast S.V. Hillegom achter het Fioretti College.
Coördinatie Koningsavond: Wim Janssen, Robert Janssen en Stefanie van Kesteren

Zaterdag 26 april 2014 Koningsdag

08.45 u. Vlaggentaartactie – Vlaggen met Oranjewimpel >> meer kans!!
Heeft u zin in wat lekkers bij de koffie? Zorgt u er dan voor dat om 08.45 uur de vlag bij u thuis wappert. U maakt dan kans op één van de twintig overheerlijke “oranje schnitten”. Hangt u ook uw oranjewimpel erbij dan heeft u een streepje voor! Deze actie is mogelijk gemaakt met medewerking van MEESTERBAKKER VAN MAANEN.Coördinatie: Janneke Aalberts en Sissi van der Post
09.00 – 9.30 u. Ontvangst in de Hoftuin

De naam van de dag mag dan veranderen, bepaalde tradities blijven bestaan. Ook deze eerste Koningsdag wordt feestelijk geopend met een ontvangst in de Hoftuin. Iedere Hillegommer is welkom voor een heerlijk kopje koffie of thee. Voor de kinderen is er limonade. MEESTERBAKKER VAN MAANEN trakteert hierbij op een lekkere krentenbol.

Coördinatie: José van Dril en Stefanie van Kesteren.

10.00-18.00 u. Catering in de Hoftuin
De hele dag zal Bar Puntje Puntje de catering verzorgen in de Hoftuin.Coördinatie: Wim Janssen, Robert Janssen en Stefanie van Kesteren.
09.45 – 10.00 u. Optreden Hillegomse Harmoniekapel
Locatie: Hoftuin.
Coördinatie: Frank Out.
10.00 u. Aubade
Tijdens het Wilhelmus wordt onze nationale vlag gehesen door burgemeester J. Broekhuis. Hij wordt hierbij geassisteerd door enkele jeugdige inwoners.De aubade heeft een extra feestelijk tintje dankzij de aanwezigheid van onze “geridderde” inwoners.Locatie: Hoftuin.
Coördinatie: Frank Out.
10.05 u. Toespraak door de burgemeester en doop The Beatles-tulp
De burgemeester zal The Beatles-tulp dopen en de champagne rijkelijk laten vloeien. Dit ter gelegenheid van het feit dat 50 jaar geleden The Beatles hebben opgetreden in Treslong te Hillegom én omdat 2014 uitgeroepen is tot Beatlesjaar.Locatie:Hoftuin.
Coördinatie:
Frank Out.
10.10 u. Optreden Dansdesign
Tijdens de aubade wordt er door diverse demoteams van Dans- & Balletschool Dansdesign uit Hillegom opgetreden. De drie verschillende demoteams doen ook mee aan wedstrijden in het hele land en treden op bij speciale gelegenheden.Locatie: Hoftuin.
Coördinatie:
Frank Out en Janneke Aalberts
10.20 u. Optreden Hillegomse Harmoniekapel
Aansluitend op het optreden van Dansdesign vervolgt de Hillegomse Harmonie Kapel haar optreden.Locatie: Hoftuin.
Coördinatie:
Frank Out
10.30 u. Optreden Dansdesign
Vervolgoptreden in De Hoftuin.Coördinatie: Frank Out en Janneke Aalberts
09.00-13.00 u. Kinder-Vrijmarkt
Zoals elk jaar kunnen kinderen t/m 15 jaar hun tweedehands en/of zelfgemaakte spulletjes verkopen. Ook kinderen die een muziekinstrument bespelen, zijn welkom. Dit dan wel graag bij de aanmelding vermelden. Handelaren worden niet toegelaten. Ook de verkoop van etenswaren, het  geld inzamelen voor goede doeleinden/verenigingen en beweging/prestatiespellen worden niet toegestaan. De vrijmarkt wordt gehouden op het Henri Dunantplein, in de Hemapassage en in de Hoofdstraat vanaf het voormalig postkantoor tot aan de Haven. U dient zich aan te melden via www.hillegomonline.nl.De sluitingsdatum is vrijdag 18 april om 20.00 uur. Wees er snel bij, want vol is vol!!Alle ingeschreven deelnemers krijgen een plaatsnummer toegewezen dat opgehaald kan worden op vrijdag 25 april van 18.30 – 19.30 uur bij Brasserie de Houttuin of op zaterdag 26 april van 8.00 – 8.30 uur aan de noordzijde van de Hoofdstraat, t.h.v. het voormalig postkantoor. (Niet opgehaalde plaatsen worden opnieuw ingedeeld op zaterdag vanaf 8.30 u.) Aan voorkeursplaatsen zal zoveel mogelijk worden voldaan.
10.30 – 12.30 u. Kinderdisco en karaoke NIEUW
Tijdens de vrijmarkt op het Henri Dunantplein is er een kinderdisco. Verzoeknummers kunnen worden aangevraagd. En je kunt heerlijk meezingen als een echte zanger of zangeres. Samen met Lightflash Entertainment maken jullie er een gezellige boel van. Kom naar het plein!Locatie: Henri Dunantplein
10.30 – 12.30 u. Schminken op de vrijmarkt
In de Hoofdstraat voor SlaapTotaal kunnen kinderen zich gratis laten schminken. Worden het prinsesjes of stoere piraten of misschien mooie dierfiguurtjes? De kinderen mogen kiezen.Locatie: Hoofdstraat t.h.v. SlaapTotaal
11.30-12.30 u. Ballonnen blazen op het Henri Dunantplein
Bij de vrijmarkt op het Henri Dunantplein kunnen de kinderen een oranje ballon ophalen.

Locatie:
Henri Dunantplein
11.00-12.30 u. Ritjes te paard voor kinderen.
Onder begeleiding van Manege Hillegom kunnen kinderen gratis een ritje te paard maken. De paardjes zullen dit jaar klaar staan in de Van Meerbeekstraat ter hoogte van de Aldi.Aanmelding ter plaatse. Soms moet je even wachten, maar iedereen komt aan de beurt.Coördinatie:Yves van Lierop.

Activiteiten in de Hoftuin van 10.15 tot 17.00 uur,

Gecoördineerd door Wim Janssen, Robert Janssen, Yves van Lierop en Stefanie van Kesteren
10.15-17.00 u. Zweefmolen.
Zwieren en zwaaien, laat je lekker rond draaien in een nostalgische zweefmolen. Voor de kinderen tot en met 8 jaar zijn er 6 zitplaatsen in de zweefmolen
10.15-17.00 u. Springkussen.
Een groot springkussen in de vorm van een koe. Hollandser kan het niet op deze dag! De kinderen vermaakten zich goed dus voor herhaling vatbaar.Niet alleen leuk om op te springen maar ook om naar te kijken.Deze vrolijke attractie is geadopteerd door KINDEROPVANG WONDERLAND.
10.15-17.00 u. Klimwand
Voor de jeugdige klimmers is er weer gelegenheid om de hoogte in te gaan! Heb je zin  in een klimavontuur? Kom dan naar de klimwand in de Hoftuin. Je wordt goed begeleid en de organisatie zorgt dat alles veilig gebeurt.
10.15-17.00 u. Gladiator get him off
In de Hoftuin komt een leuk schouwspel voor het publiek en een leuke activiteit voor de deelnemers. Dit spel wordt met twee personen tegelijk gespeeld waarbij een ring in beweging komt. Het is de bedoeling de tegenstander uit evenwicht te brengen. Als je dan uiteindelijk toch komt te vallen, kom je zacht op het luchtkussen terecht. Wie kan het beste zijn evenwicht bewaren en wordt de super gladiator?
10.15-17.00 u. Speelparadijs Tijgertje
Voor de kleinere kinderen een eigen springkussen! Je hoeft niet bang te zijn voor deze tijger. Hij vindt het leuk als je hem komt bezoeken. Ga jij de tijger in?
10.15-17.00 u. Stormbaan van 17,5 meter
De hindernisbaan bestaat uit afwisselende onderdelen waaronder een kruiptunnel, klimwand, glijbaan en nog meer! Wij zullen er geen water aan toevoegen! De baan is 17,5 meter lang dus leef je uit!
10.15-17.00 u. AquaBubble: Walk on Water
De AquaBubble is een transparante bal die op het water kan drijven. Hij is maar liefst 2,10 meter in doorsnede. Via een rits kun je in de bal, waarna de bal vervolgens wordt opgeblazen. Op deze manier kun je in de bal een stukje over het water “lopen”. Dit jaar zijn er weer 3 Aquabubbles en 1 Aquaroller aanwezig zodat ook volwassenen deel kunnen nemen!
11.00-12.30 u. Koffieconcert in Hotel Restaurant Flora: Duo Tarenskeen/Rörby
Het Duo Tarenskeen/Rörby brengt het programma ‘Leap into the Unknown’. Alleen al de combinatie gitaar en trombone prikkelt de nieuwsgierigheid.Sprong in het onbekende dus, waarin de luisteraars zelf hun associaties met genres kunnen invullen immers: de trombone is een jazz instrument, een fanfare- en een symfonieorkest instrument.De eigen composities laten zich als Europese hedendaagse klassieke muziek beluisteren. Maar ook Cole Porter, Gershwin en andere thema’s van Tin Pan Alley componisten zullen aan bod komen.De trombonist Michael Rörby reist voor optredens tussen Amsterdam, Berlijn en Parijs waar hij met verschillende groepen of solistisch werkt. Over de hele wereld neemt hij deel aan jazzfestivals. Hij is al 10 jaar te gast op het North Sea Jazzfestival.Olaf Tarenskeen is een van de weinige Nederlandse musici die zowel in de klassieke, als jazz en geïmproviseerde muziek is opgeleid. Tarenskeen is in staat de technieken van jazz en klassiek op een heel natuurlijke manier te mengen.Olaf Tarenskeen is een veelgevraagd gitarist bij beroemde eigentijdse muziekensembles. Hij werkte samen met o.a. het Schönberg/Asko ensemble, het Mondriaan strijkkwartet, het Amsterdam Sinfonietta en het Willem Breuker Collectief.De toegang is vrij. Dit evenement is geadopteerd door de DELTA APOTHEEK.
Coördinatie: Janneke Aalberts en Stefanie van Kesteren.
11.30 – 12.30 u. Zang in de Maartenskerk
Onder de inspirerende begeleiding van Ied van Lierop zal het zangkoor Eigenwijs op geheel “eigen wijze” de Maartenskerk doen swingen. Meezingers, ballades en Oudhollandse liedjes zullen in de kerk vertolkt worden. Een concert dat zeker gehoord mag worden!Toegang vrij.Coördinatie: José van Dril.
12.30-18.30 u. Ruigrok’s Music Event in de Hoftuin
Dit jaar zullen er wederom twee geweldige bands optreden tijdens het Ruigrok’s Music Event!Als eerste zal de coverband uit de Randstad, Run4Cover, een spetterend optreden geven. De kwaliteit en het enthousiasme is groot bij deze band en dat is te zien en te horen op het podium. Van pop, rock, disco tot hits van nu, Run4Cover speelt het allemaal met verve!De AntiStressBand uit de Bollenstreek zorgt voor een stressvrije, gezellige dans- en luistermiddag in de Hoftuin. De samenstelling van de band onderscheidt zich van de doorsnee coverband. Bij de dance-classics die gebracht worden, nemen drie blazers met meerdere blaasinstrumenten de plaats in van de toetsenist, hetgeen een verrassend effect geeft aan de hits. Reden genoeg om te komen genieten van dit muzikale spektakel op Koningsdag in de Hoftuin!Coördinatie: Robert Janssen en Stefanie van Kesteren.
14.00 u. Kinderbloemencorso

Aan het corso kan worden deelgenomen door kinderen t/m 10 jaar. Aanmelden bij voorkeur digitaal op: kindercorso@oranjecomitehillegom.nl. Bij de aanmelding naam-adres-telefoonnummer-email vermelden. Of via het aanmeldformulier achter in dit boekje. Dit kan tot en met woensdag 23 april. Inleveren bij Vivant Frank Evers, Mariastraat 2.

De ingeschreven deelnemers kunnen op vrijdag 25 april tussen 15.00-16.30 uur gratis bloemen afhalen bij Preparatiebedrijf Lommerse-Uitendaal, Weeresteinstraat 160.
Alle deelnemers worden op Koningsdag om 13.45 uur in de Hoftuin verwacht. Omstreeks 14.00 uur vertrekt de stoet voor een korte optocht door het dorp, voorafgegaan door de Drumfanfare Buitengewoon uit De Zilk. Iedere deelnemer krijgt een medaille.

Route: Hoftuin, Van Meerbeekstraat, Hoofdstraat, Prins Bernhardstraat, Prinses Marijkestraat, Meerlaan, Prins Hendrikstraat, Van Meerbeekstraat en Hoftuin.

Het kindercorso is geadopteerd door PREPARATIEBEDRIJF LOMMERSE-UITENDAAL.
Coördinatie: José van Dril en Ivy van der Post.

13.00 – 15.00 u. Oranje Toertocht
Deze fietstocht wordt georganiseerd door Ren- en Toervereniging De Bollenstreek. Vertrek en aankomst zijn bij Smultaria ‘t Pleintje, H. Dunantplein 17. De route is ongeveer 30 kilometer. Het inschrijfgeld bedraagt € 1,- voor volwassenen, kinderen t/m 12 jaar gratis. Inschrijving bij de startplaats. Aankomst uiterlijk 17.30 uur.Deelname geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid en de deelnemers dienen zich te houden aan de geldende verkeersregels. De Oranje Toertocht wordt geadopteerd door “Stek waar je thuis bent”.Coördinatie: Janneke Aalberts.
14.45- 15.30 u. Poppenkast met Fritsie Duikelaar: Wat is er aan de hand met Jan Klaassen?
Jan is stil, erg stil. Jan heeft geen honger, geen dorst. Hij wil niet spelen. “Laat me met rust”, zegt Jan. Wat is er aan de hand?Het is toch wel erg saai als Jan zo stil is. Misschien komen we er samen achter wat er aan de hand is en kunnen we Jan helpen. Of toch niet?
Dit onderdeel is geadopteerd door “Stek waar je thuis bent”.   (Van Lierop: logo invoegen)Locatie: Leembruggenzaal, in het oude gedeelte van het gemeentehuis.Coördinatie: Janneke Aalberts en Margreet van Dijk.
14.00 – 15.45 u. Oranjeconcert voor ouderen in Woonzorgcentrum Bloemswaard
Het concert wordt verzorgd door het koor Eigenwijs onder leiding van Ied van Lierop. Dit koor is al bij velen bekend. Meezingers, ballades en Oudhollandse liedjes zullen vertolkt worden. De entree is gratis en het kopje koffie ook!Coördinatie: José van Dril.
18.30 – 20.30 u. Oranjedisco voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar
Speciaal voor Koningsdag organiseert ChillerZz de ORANJEDISCO. Dresscode: ORANJEVoor de mooiste oranje-outfit maak je kans op 3 gratis drankjes of een dansles naar keuze. Entree is gratis. Drankjes kosten 1 euro per stuk. Kijk voor meer informatie op: www.chillerzz.comLocatie: Dansschool Dansdesign, Henri Dunantplein 20Coördinatie: Janneke Aalberts
20.30 – 01.00 u. Koningsfeest
Dit jaar zal voor het eerst het Koningsfeest plaatsvinden in de grote zaal van Flora Hillegom. Hopelijk wordt dit de start van een mooie traditie om Koningsdag in Flora Hillegom swingend af te sluiten. Speciaal hiervoor is de Feestband KLAAR uitgenodigd. Deze band bestaat uit acht personen en speelt feestmuziek, pop, dance en Nederlandstalige liedjes. Het repertoire is bijzonder geschikt voor publiek vanaf 18 jaar.Locatie: Flora Hillegom. De entree is gratis.
Coördinatie: Janneke Aalberts

Zondag 4 mei 2014 Herdenking van de gevallenen

19.00-19.25 u. Herdenkingsbijeenkomst
Bijeenkomst in de Maartenskerk met muziek van Symphoenix en zang van Judith van Drunen. Leerlingen uit het basisonderwijs verzorgen enige voordrachten.Deze bijeenkomst heeft, evenals het voorgaande jaar, een breed maatschappelijk gedragen karakter. U wordt van harte uitgenodigd in de kerk aanwezig te zijn.
19.25-19.45 u. Stille tocht
Vanuit de Maartenskerk vertrekt de stille tocht, onder begeleiding van omfloerste trom door de drumband van Muziekvereniging Crescendo, via de Kerkstraat naar het herdenkingsmonument in het Molenduintje.
19.45-20.15 u Vervolg herdenkingsbijeenkomst
In het Molenduintje. Met o.a. een toespraak van de heer G. Kleijheeg, gedichten en muziek. Vlak voor 20.00 uur klinkt het taptoesignaal gespeeld door Mirjam Draijer en aansluitend wordt 2 minuten stilte in acht genomen. Na de 2 minuten stilte wordt het Wilhelmus gespeeld
20.15 u. Defilé met krans- en bloemlegging bij het monument
Kransleggingen door o.a. het College van Burgemeester en Wethouders, verschillende maatschappelijke organisaties, de Hillegomse basisscholen en politieke partijen. Alle aanwezigen worden in de gelegenheid gesteld bloemen bij het monument te leggen. De Hillegomse Harmoniekapel verzorgt de muzikale omlijsting van deze herdenking.Coördinatie: Frank Out, José van Dril en Mirjam Draijer.
Net als voorgaande jaren zal Scoutinggroep Tjarda haar medewerking verlenen aan het programma van 4 mei. Voor foto’s zie www.HillegomOnline.nl

Stichting Oranjecomité Hillegom bestaat uit:

Dagelijks bestuur

Frank Out, Pr. Marijkestraat 30, 2181 RR Hillegom tel. 522390 voorzitter

Janneke Aalberts, Van Engelenlaan 6, 2182 CZ Hillegom tel. 524687 secretaris

Wim Janssen, Pieter van Eyckheem 27, 2182 ZT Hillegom tel. 520331 penningmeester

Overige leden

Mirjam Draijer, José van Dril, Margreet van Dijk, Henny de Graaf, Robert Janssen, Stefanie van Kesteren, Jos van der Klugt, Yves van Lierop, Sissi van der Post, Ivy van der Post en Rory Semrek.

Overige informatie:

IBANnr: NL46 RABO 0328103861.

postadres: St. Oranjecomité Hillegom, Postbus 32, 2180 AA Hillegom.

website: www.oranjecomitehillegom.nl

e-mail: info@oranjecomitehillegom.nl

Vlaggen

Als u in het bezit bent van de nationale driekleur kunt u deze op de volgende data laten wapperen:

31 januari: verjaardag van H.K.H. Prinses Beatrix (1938)
26 april Koningsdag
27 april: verjaardag van Z.M. Willem Alexander (1967)
  4 mei: dodenherdenking (halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang)
  5 mei: nationale bevrijdingsdag
17 mei: verjaardag H.M. Màxima (1971)
laatste zaterdag in juni Veteranendag
15 augustus: einde Tweede Wereldoorlog
7 december: verjaardag H.K.H. Prinses Amalia (2003)
15 december: Koninkrijksdag

Oranje wimpel en bijzondere gebeurtenissen

Op Koninginnedag en op verjaardagen van leden van het Koninklijk Huis wordt de vlag met een oranje wimpel gehesen. Bij alle andere gelegenheden wordt er zonder oranje wimpel gevlagd. Bij bijzondere gebeurtenissen in de Koninklijke familie (zoals geboorte, huwelijk, overlijden), kan een speciale vlaginstructie afgekondigd worden. Tijdens officiële bezoeken van buitenlandse staatshoofden wordt alleen gevlagd in de plaatsen die worden bezocht.

Het bestuur van de Stichting Oranje Comite Hillegom bedankt de sponsors die, dankzij advertenties en/of bijdragen, het realiseren van de activiteiten en het programmaboekje mogelijk hebben gemaakt.

SPONSORLIJST  2014

Advocatenkantoor Hillegom

AHCO Weg- en Waterbouw

Anniemieke’s Pluktuin

Brouwer Installatiebedrijf

Café Bar Thuys

Café Bar De Kleine Beurs

Café Bar Gewoon Gezellig

Café Bar Murphy’s Law

Café Bar Puntje Puntje

Eetcafé Zomerzorg

Jongerencentrum Solution

Banketbakkerij Van Dam

Delta Apotheek

Dix & Zijerveld

Flora Hillegom

Flynth Accountants

Gemeentebestuur Hillegom

C.P. de Groot & Hoogendam

Harddraverijvereniging Hillegom

Heemborgh Makelaars

HillegomOnline

Brasserie “de Houttuin”

Kitty’s Hairdesign

Accountantskantoor Kroon

Drogisterij Letschert

Drukkerij Van Lierop

Lijbrandt Telecom

Van der Linden Transportbedrijf B.V.

Preparatiebedrijf Lommerse Uitendaal B.V.

Meesterbakker Van Maanen

Notariskantoor Hillegom

Otte Lisse B.V.

Plantenhuis Hillegom

Administratiekantoor John van der Post

Bloembinderij Van der Post

Rabobank Bollenstreek

Slagerij Van de Reep

Roeland Juweliers

Auto Romviel B.V.

Ruigrok Productie B.V.

Schildersbedrijf Schenk B.V.

Schoonderbeek Installatie

Schulte Herenmode

Spierings Mode

Fa. C. Steenvoorden B.V.

Rinus van Stein Woninginrichting

Woningstichting STEK

Tandartsenpraktijk Elsbroek

Wijnkelder Tastevin

Teltools Computers

Unidex

Versteeg Bandenservice

C.S. Weijers & Zn. B.V.

Wonderland Kinderopvang