°C
donderdag 25 juli 2024

Gemeenten handhaven gezamenlijk op de Drank- en Horecawet

Met ingang van 1 januari 2014 is de leeftijdsgrens om alcohol te mogen kopen naar 18 jaar gegaan. De gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijkerhout en Teylingen hebben mensen opgeleid om toezicht te houden op de wet. Deze toezichthouders voeren gezamenlijk vanaf half april alcoholcontroles uit.

Controles gericht op leeftijdsgrenzen
De controles richten zich met name op het verstrekken van alcohol aan jongeren die de leeftijd van 18 jaar nog niet hebben bereikt. Daarnaast controleren de toezichthouders ook jongeren onder de 18 jaar die zelf alcohol willen kopen.

Samenwerken in pool
Om de toezichthoudende taken goed uit te kunnen voeren, hebben deze gemeenten in de Duin- en Bollenstreek afgesproken samen te werken. Door een met elkaar een pool te vormen krijgt de streek een flexibel team.

Controle tijdens bloemencorso
De controleurs gaan ook tijdens grote evenementen controleren op het verstrekken en kopen van alcohol. Het eerste evenement waar gecontroleerd wordt is het Bloemencorso op 3 mei 2014. De controles vinden die dag plaats in de gemeenten Teylingen, Lisse en Hillegom. Op de avond van 2 mei wordt gecontroleerd tijdens het verlichte corso in Noordwijkerhout.

Aankomende evenementen

Lees ook: