Opening Park Elsbroek

2 min leestijd

Hillegom – Op dinsdag 1 april wordt het nieuwe Park Elsbroek geopend. Het park is een plek geworden waar jong en oud kan sporten, spelen en elkaar ontmoeten. Daarom zal de opening van het park in het teken staan van sportieve activiteiten voor kinderen en volwassenen. Het park is helemaal gerenoveerd. De toegankelijkheid is verbeterd. Er zijn diverse speelplekken voor kinderen gemaakt, een jeu de boulesbaan aangelegd en fitnesstoestellen geplaatst. Ook heeft het groen een flinke opknapbeurt gehad. De werkzaamheden hebben vijf maanden geduurd.

Activiteiten voor kinderen
De buurtsportcoaches organiseren op dinsdag 1 april van 15.30 tot 17.30 uur voor kinderen van 6 tot 14 jaar een speciale activiteit op en naast de playground. Toegang is gratis. Overigens zijn hier iedere dinsdag om deze tijd gratis buurtsportactiviteiten voor kinderen. Zie ook Hillegom in Beweging op Facebook of www.sportsupport.nl/hillegom.

Sporten in de buitenlucht
Voor volwassenen is er op 1 april van 18.30 – 19.30 uur een bootcamp. Tijdens deze bootcamp sporten deelnemers samen in de buitenlucht onder begeleiding van een buurtsportcoach. Ook hier kan iedereen gratis aan meedoen. Verzamelen om 18.20 uur bij de playground in Park Elsbroek. Park Elsbroek is niet alleen een plek om te spelen, maar ook om te sporten.

Compleet nieuw
In het vernieuwde park Elsbroek zijn nieuwe paden aangelegd met een centrale ontmoetingsplek. Drie nieuwe en twee bestaande bruggen zorgen voor een betere toegankelijkheid. Er zijn nieuwe, bloeiende struiken en vaste planten geplant en nieuw gras gezaaid. Op het nieuwe multicourtveld kunnen basketbal en andere balspelen worden gespeeld. Kinderen kunnen spelen op de houten speeltoestellen of avontuurlijk spelen op de struinspeelplek. Verder is een aantal fitnesstoestellen geplaatst en een jeu de boulesbaan aangelegd.

Rien van Nunen
Bovendien heeft het park een gedenkboom  en een perkje met Steptoe narcissen als eerbetoon aan de heer Rien van Nunen. Deze Hillegomse acteur kreeg in 1963 nationale bekendheid met de televisieserie ‘Stiefbeen en zoon’ en speelde hij de rol van burgemeester in Swiebertje. De familie van Nunen heeft jaren in Elsbroek gewoond. Dit perkje is een geschenk van het 1 april genootschap Rien van Nunen. Narcissenveredelaar W.F. Leenen en Bomencentrum Nederland stellen de narcissen en de boom ter beschikking.