°C
maandag 15 juli 2024

Preken met verf

Hillegom – Van 2 tot en met 30 april exposeert Josje van der Giesen haar kamerschermen, luiken en acryl-schilderijen in de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1 te Hillegom. Ook is werk van kinderen uit haar kindercoach praktijk Oeloeka te zien. De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens openingsuren van de Bibliotheek.

Josje van der Giesen
Josje van der Giesen

Josje van der Giesen
Josje van der Giesen woont in Hillegom en werkt 36 jaar in het basisonderwijs, de laatste jaren op de Jenaplanschool de Waterval in Lisse. Naast haar werk als groepsleerkracht heeft zij haar kindercoaching praktijk Oeloeka, waarin zij kinderen verder helpt met hun ‘probleempjes’.

Expositie met spiritueel en religieus karakter
Op de expositie zijn diverse luiken en kamerschermen te bezichtigen met het thema de 7 chakra’s, het scheppingsverhaal en de 4 elementen. Eén van haar luiken toont de uniekheid van de mens. Niet alleen eigen werk, maar ook dat van de kinderen uit haar kindercoaching praktijk wordt getoond. In totemdierschilderijen vertellen zij wat hen bezig houdt en waar ze mee zitten. Er zijn ook ‘schatkistjes’ aanwezig waar de kinderen voor hen waardevolle dingen in hebben verzameld zoals steentjes, schelpen, foto’s en waardevolle briefjes.

Titel ‘Preken met verf’ eerbetoon aan vader
Josje van der Giesen’s vader, in leven dominee, werd geveld door een beroerte en kon nauwelijks meer spreken en schrijven. Het maakte grote indruk op Josje van der Giesen, dat hij met moeite in haar gastenboek schreef: “Dit is preken met verf”. Haar vader overleed enkele jaren geleden. Zij draagt deze expositie aan hem op.

Voor meer informatie kijkt u op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl en www.oeloeka.nl.

DATUM EN TIJDSTIP
2 t/m 30 april, tijdens openingsuren van de Bibliotheek.

Aankomende evenementen

Lees ook: