°C
woensdag 24 juli 2024

Ontwerpbestemmingsplan voor Fordmuseum

fordmuseum
fordmuseum

Hillegom – Het gemeentebestuur van Hillegom stelt de gemeenteraad voor om het bestemmingsplan voor het Fordmuseum aan te passen. Het museum is een belangrijke trekpleister voor Hillegom. De museumdirectie wil naast de collectie auto’s ook andere collecties tentoonstellen en educatieve programma’s aanbieden. Daarnaast wil de directie duidelijkheid over de evenementen die ze mogen organiseren.

Les in het museum
“In dit voorstel wordt het gebruik van het museum nu goed geregeld”, aldus wethouder Ivo ten Hagen. “Maar wat veel leuker is, is dat het Fordmuseum nu ook activiteiten gaat ontwikkelen voor educatie over techniek. Ik vind het fantastisch dat in zo’n inspirerende omgeving als een automuseum nu ook lessen gegeven kunnen worden. Dat zal de motivatie van kinderen zeker ten goede komen.”

Nieuw bestemmingsplan
De horeca-activiteiten die het museum nu al organiseert, worden in dit nieuwe bestemmingsplan geregeld. In het bestemmingsplan, dat nog in de ontwerpfase is, staat ook precies beschreven hoe vaak het museum evenementen mag organiseren en hoeveel geluid daarbij geproduceerd mag worden. Zo weten alle betrokkenen waar ze aan toe zijn. In het huidige bestemmingsplan zijn deze zaken niet geregeld. Dat betekent dat het museum voor evenementen steeds een vergunning aan moet vragen. Een kostbaar en tijdrovend proces.

Omwonenden
De gemeente Hillegom heeft onderzoek laten doen naar mogelijke overlast voor omwonenden. Zo is er een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt dat de geluidbelasting vanuit de feestzalen en het parkeerterrein aan de geluidnormen voldoen.

Plan ter inzage
De gemeenteraad beslist op 26 maart over dit ontwerpbestemmingsplan. Als de raad met het plan instemt, ligt het plan twee weken later voor zes weken ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Het plan is dan ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.hillegom.nl. De gemeente organiseert half april een inloopavond in het Fordmuseum. Omwonenden en andere belanghebbenden worden geïnformeerd over de datum en het tijdstip.

 

Aankomende evenementen

Lees ook: