°C
dinsdag 23 juli 2024

Hillegom en Lisse slaan de handen ineen

Wethouders Van Zelst (Lisse) en Van Rijnberk (Hillegom)
Wethouders Van Zelst (Lisse) en Van Rijnberk (Hillegom)

Gemeenten Hillegom en Lisse gaan samenwerken op het vlak van automatisering. Dit betekent dat Hillegomse ambtenaren dezelfde ICT faciliteiten krijgen als in Lisse. Verder zal de ondersteuning van de ambtenaren van Hillegom door Lisse worden uitgevoerd.

Getest
De nieuwe situatie maakt het voor Hillegomse en Lissese ambtenaren mogelijk om op iedere willekeurige werkplek in Hillegom en in Lisse in te loggen en te werken. In januari is het nieuwe systeem getest op een aantal werkplekken. Deze test is met een positief resultaat afgesloten.

Voordelen
De samenwerking levert financieel voordeel op, doordat de gemeenten, vanwege schaalvergroting, goedkopere licenties kunnen inkopen. Een ander voordeel is de uitwisselbaarheid van werkplekken tussen beide gemeenten. Ambtenaren kunnen voortaan makkelijker bijspringen bij de buurgemeente als er calamiteiten zijn.

 

Aankomende evenementen

Lees ook: