°C
donderdag 25 juli 2024

Gemeente Hillegom plaatst oplaadpunten

Nieuw oplaadpunt in gebruik
Oplaadpunt in gebruik

Elektrische en hybride auto’s zijn sinds enkele jaren flink in opkomst. Gemeente Hillegom wil het gebruik van elektrische auto’s stimuleren en heeft twee openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s geplaatst. Ook in regionaal verband wordt beleid ontwikkeld om het aantal oplaadpunten uit te breiden.

Oplaadpunten in Hillegom
Op de hoek van de Haven en de Hoofdstraat zijn een parkeerplaats en een oplaadpunt ingericht voor het parkeren en opladen van elektrische auto’s. Daarnaast zijn bij het NS-station twee nieuwe parkeerplaatsen ingericht met een oplaadpunt. Iedereen die gebruik maakt van een elektrische auto kan van de openbare oplaadpunten gebruik maken.

Het opladen van een elektrisch voertuig neemt meer tijd in beslag dan het tanken van een traditioneel voertuig. Voor het volledig opladen van een elektrische auto is zo’n 6 tot 8 uur nodig. Met een volle accu kan een elektrische auto tot wel 180 kilometer rijden.

Voordelen van elektrisch rijden
Elektrische auto’s zijn vriendelijk voor het milieu en produceren geen kooldioxide (CO2), stikstofoxiden en fijnstof. Daarnaast zijn elektrische auto’s stiller en is er dus minder geluidhinder. De benodigde elektriciteit per kilometer is aanzienlijk minder duur dan de benodigde benzine of diesel van een traditionele auto. De gebruikskosten van een elektrische auto zijn daarom laag.

De elektrische oplaadpunten zijn geplaatst door Ecotap uit Noordwijk. Dit bedrijf is medesponsor van de Duurzaamheidsprijs Bollenstreek 2014.

 

Aankomende evenementen

Lees ook: