°C
zondag 14 juli 2024

Openbare basisschool Hilmare start instroom kleutergroep

Door de huidige grootte van de groepen bij de kleuterbouw  van obs Hilmare is er besloten om nog meer ruimte te creëren voor de instroom van leerlingen met de leeftijd vanaf 4 jaar. Twee enthousiaste leerkrachten zullen deze leerlingen onderwijs bieden middels de principes van dalton. Tot de zomervakantie zullen alle nieuwe leerlingen in deze groep worden opgenomen om zodoende een rustige en veilige start binnen het basisonderwijs te krijgen.

Na jaren van dalende leerlingaantallen in het openbaar onderwijs heeft deze daling zich doen veranderen in een positieve instroom van nieuwe leerlingen.

Een reden van het aantrekkende leerlingaantal wordt  gezien in de verandering naar het werken met de daltonprincipes. De school is sinds 2011 druk bezig om haar onderwijsvorm volgens deze principes vorm te geven en dit spreekt zowel de huidige als de nieuwe ouders en leerlingen erg aan. Andere redenen die worden genoemd zijn; kleinschaligheid, veiligheid, prettige communicatie, zorg voor leerlingen en ouders  en sfeer. Bent u ook benieuwd naar deze onderwijsvorm en onze school in het algemeen, dan bent u van harte welkom voor een afspraak of tijdens ons open huis van 17 tot en met 21 maart a.s.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.hilmare.nl of contact opnemen met de directeur van de school. Dhr. J.Leepel telefoonnummer 0252-530065 en via info@hilmare.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: