°C
woensdag 17 juli 2024

Dakar levert 16.000 euro op

Hillegom- Na 2 jaar voorbereiding en het uitrijden van de 5800 kilometer lange Africa Eco Race begin januari was het afgelopen zondag 9 februari eindelijk zover. Directeur Jan Mokkenstorm van stichting 113Online kreeg uit handen van initiator en Hillegommer Mark Blokker een cheque overhandigd van 16.041 euro. Dit alles op een feestje van Bestemming: Dakar ter afsluiting van het project in cafe Murphy’s Law. Op het feestje kwamen zo’n honderd mensen af waaronder veel familie, vrienden en sponsoren.

Mark besloot twee jaar geleden zijn droom te verwezenlijken: Het rijden van de Africa Eco Race. Deze rally reed Mark op de motor. Met de start in Nador en de finish in Dakar, Senegal liep de rally over de oude routes van de legendarische Parijs-Dakar rally. Met het rijden van deze rally wilde Mark ook aandacht vragen voor stichting 113Online, een stichting die (anonieme) hulp bied aan mensen die het leven niet meer zien zitten.
Mark verloor in 2011 zelf zijn vriendin nadat zij ervoor koos zelf een einde te maken aan haar leven.

Het bijzondere project kreeg ook aandacht in de landelijke media. Zo was Mark eenmaal te zien in NCRV’s ‘Altijd Wat’ en later in een programma van de KRO over stichting 113Online.

Aankomende evenementen

Lees ook: