°C
zaterdag 13 juli 2024

28 februari – 3 maart: Leidsestraat Hillegom volledig afgesloten

Van vrijdagochtend 28 februari 7.00 uur tot maandagochtend 3 maart 6.00 uur is het deel van de Leidsestraat in Hillegom waar nu gewerkt wordt volledig afgesloten voor autoverkeer. Het gaat om het deel tussen de kruising met de Singel en de bebouwde komgrens. BAM asfalteert hier dan de nieuwe weg. Fietsers kunnen wel langs de werkzaamheden. Autoverkeer en bus 50 van Arriva worden omgeleid via de Stationsweg  in Lisse, de N206 en de Wilhelminalaan. Het lokale wegennet rond de Leidsestraat zal dit weekeinde wat zwaarder worden belast met verkeer dat een alternatieve route neemt.

Buslijn 50 Arriva andere route
De bussen van lijn 50 rijden tijdens de afsluiting vanaf halte De Nachtegaal in Lisse via de Stationsweg, de N206 en de Wilhelminalaan. De eerste halte in Hillegom waar de bus stopt is de halte bij het Fioretti College. De bus stopt daarna bij halte Weeresteinstraat en rijdt dan via de haltes Patrimonium en Ford Museum verder richting Bennebroek.

Ook richting Lisse rijdt de bus de omleidingsroute. Reizigers van lijn 50 kunnen tijdens de werkzaamheden alleen in- en uitstappen bij de haltes Ford Museum, Patrimonium  Weeresteinstraat en Centrum. Het is ook mogelijk om bij haltes Meerlaan, Hillinnenweg, Olympiaweg of Hillegom NS op lijn 90 te stappen en dan bij haltes Centrum of Weeresteinstraat over te stappen op lijn 50. Vanaf maandagochtend 3 maart 5.00 uur rijdt de bus weer de gebruikelijke route.

Combineren van werk
Omdat de weg toch al dicht gaat, asfalteert BAM in opdracht van provincie Zuid-Holland ook het aansluitende wegdeel tot aan het Shell tankstation.

Aankomende evenementen

Lees ook: