Nationale Voorleesdagen

1 min leestijd

S
logo 0000 NVD basis
peciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn dit jaar van 22 januari tot en met 1 februari 2014 De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen te bevorderen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Krrrr…okodil! Van Catherine Rayner is gekozen tot het Prentenboek van het Jaar. De Bibliotheek nodigt alle kleintjes en hun ouders uit bij het voorlezen van het bekroonde boek met het verteltheatertje, het voorleesontbijt en een ontmoeting met Jet Boeke, schrijfster van Dikkie Dik! Alle kinderen van 0 tot 6 jaar kunnen tijdens De Nationale Voorleesdagen gratis lid worden van de bibliotheek en ontvangen dan het vingerpopje Krrrr…okodil cadeau!

Speciaal voor ouders is er deze week ’s avonds een workshop over voorlezen en workshops over spelen met taal en leren lezen.

Verteltheater: Krrrr…okodil!
Krokodil wil spelen en ’t leukst vindt hij het om de dieren die ook bij de rivier liggen te laten schrikken. Als Krokodil een enorm groot nijlpaard ziet, sluipt hij er op af: dat kan leuk worden! Niets is minder waar… Voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar.

Woensdag 29 jan | 14.00 &16:00 uur | Gratis | Bibliotheek Hillegom

Een versje, een verhaaltje en hoe speel je met taal workshop voor volwassenen
Schrijver Erik van Os laat zien hoe je prentenboeken, liedjes en versjes zo brengt dat kinderen geboeid blijven luisteren. Hij vertelt enthousiast over de ruim 100 boeken die hij samen schreef met zijn vrouw Elle van Lieshout en zingt, spelend op zijn gitaar, liedjes die hij schrijft voor Sesamstraat.

Maandag 3 feb | 20:00 – 22:00 uur | € 5,- | Bibliotheek Hillegom

Reserveren voor deze activiteiten is aan te raden en kan online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.