Nieuwe beplanting voor Colijnlaan

1 min leestijd

Afb2De beplanting in het middenvak van de Colijnlaan is ‘op leeftijd’. Daarom is de gemeente vandaag gestart met het vervangen ervan. Voor de beplanting van het middenvak wordt het concept green-to-colour gebruikt. Op die manier groeien de vaste planten in het komend voorjaar zeer snel dicht. Zo is er in korte tijd een dicht bloembed dat er lange tijd mooi uit ziet. Verschillende planten wisselen elkaar in de seizoenen af. Dit systeem zorgt voor een kleurrijke beplanting tegen lage onderhoudskosten. Een ander groot voordeel is de biodiversiteit: de beplanting is een oase voor vlinders en andere insecten. Er zijn op deze manier al vele hectares in Nederland aangelegd en de omwonenden zijn zeer enthousiast.

De bomen zijn al om-en-om gesnoeid. Nu gaat de gemeente aan de slag met het leegmaken van het plantenvak en het verbeteren van de grond. Hierna wordt zo snel mogelijk beplant. De werkzaamheden zullen binnen twee weken afgerond worden.