°C
dinsdag 16 juli 2024

Open dag Adamas inloophuis

Op zondag 2 februari opent het Adamas Inloophuis haar deuren voor iedereen die graag een keertje ongedwongen binnen wil kijken. De open dag in februari is gekoppeld aan Wereldkankerdag, die jaarlijks op 4 februari is. Op die dag wordt wereldwijd stil gestaan bij kanker. Een op de drie Nederlanders krijgt in zijn of haar leven kanker. Met de campagne rondom Wereldkankerdag én de open dag op zondag 2 februari willen we laten zien dat mensen die kanker hebben (gehad) of iemand in hun omgeving hebben die ziek is (geweest) of een dierbare hebben verloren dat ze er niet alleen voor staan. Kanker heb je samen. 

Open dag
Voor veel mensen is het lastig om een eerste keer over de drempel van het inloophuis te komen. En dat begrijpen we. Daarom zijn we er op zondag 2 februari voor iedereen die graag wil weten wat zich achter die deuren allemaal afspeelt. Van 11.00 – 14.00 uur is iedereen welkom voor een rondleiding, een kopje koffie of thee, een lekker hapje en een voorproefje van de activiteiten die we ook in 2014 weer organiseren. Het is ook een uitgelezen mogelijkheid om, als je het inloophuis al kent, aan mensen in je eigen omgeving te laten zien wat er allemaal gebeurt.

Publiekscampagne Wereldkankerdag 2014
Op verschillende plaatsen in Nederland – onder meer bij de inloophuizen en psycho-oncologische centra en op stations, bij ziekenhuizen en op straat – worden in de dagen voorafgaand aan Wereldkankerdag zogenoemde “Doorgeefrozen” uitgedeeld aan voorbijgangers. De “Doorgeefroos” symboliseert liefde, kracht, erkenning en respect. Wanneer je een roos ontvangt, kun je deze doorgeven om iemand die met kanker geconfronteerd is een hart onder de riem te steken of iemand die zich inzet voor de medemens met kanker te bedanken voor de goede zorgen. Aan de roos is een kaartje bevestigd, waarop een persoonlijke boodschap kan worden geschreven. De roos kan ook virtueel via Facebook of Twitter worden verzonden. Wanneer je geen “Doorgeefroos” bent tegengekomen, dan kun je ook op eigen initiatief een mooi gebaar maken. Koop zelf bij de bloemist een roos en geef deze aan iemand die volgens jou wel een steuntje in de rug of een woord van dank kan gebruiken.

De bedoeling is zoveel mogelijk mensen te bereiken en bewust te maken van de beschikbaarheid van psycho-oncologische zorg tijdens en na kanker.

Aankomende evenementen

Lees ook: