Informatieavond Hart voor Hillegom

2 min leestijd

Op maandagavond 13 januari organiseert de gemeente een informatieavond over Hart voor Hillegom. Dit is een programma dat de gemeente is gestart om de verblijfskwaliteit in het centrum te verbeteren. Deze avond zijn wethouders Van Rijnberk (Economie) en Ten Hagen (Verkeer) aanwezig. Belangrijke onderwerpen op deze avond zijn het ontwerp voor de Hoftuin en verkeersmaatregelen voor de Van Meerbeekstraat en Hoofdstraat-midden inclusief de invalide parkeerplaatsen.

Informatieavond
Op 27 februari besluit de raad over een aantal onderdelen van Hart voor Hillegom, namelijk de visie voor het hele centrum, het ontwerp voor de Hoftuin en een aantal verkeersmaatregelen voor de korte termijn. In aanloop hier naartoe organiseert de gemeente een informatieavond voor inwoners en ondernemers, waarin de voorgenomen plannen worden gepresenteerd. Deze avond zal plaatsvinden op:

Datum:          maandag 13 januari
Tijd:              19.30 – 21.30 uur
Locatie:         Flora, Hoofdstraat 55 in Hillegom

Onderwerpen
Deze informatieavond zijn wethouders Van Rijnberk (Economie) en Ten Hagen (Verkeer) aanwezig. Ook zijn er inhoudelijk specialisten. Tijdens deze informatieavond zullen de volgende onderwerpen aan de orde komen:

–     Korte toelichting visie Hart voor Hillegom
–     Ontwerp voor de Hoftuin
–     Verkeersmaatregelen in het centrum

Hart voor Hillegom
Hart voor Hillegom is een programma om de verblijfskwaliteit in het centrum van Hillegom te verbeteren. De gemeente wil dat bewoners en ondernemers trots zijn op hun dorp en zij, net als bezoekers uit de regio en toeristen, met plezier naar het centrum komen om er te verblijven, te recreëren en te winkelen. Dit kan door bestaande kwaliteiten beter te benutten en waar nodig te verbeteren. Het gaat onder meer om een aantrekkelijke inrichting van de openbare ruimte,  goede bereikbaarheid en parkeervoorzieningen, reclames die passen bij de historische kwaliteiten van het centrum, een goed beheer van de openbare ruimte en grotere en kleinere evenementen.

Aanmelden
Mensen die naar de informatieavond op 13 januari willen komen, kunnen zich aanmelden via hartvoorhillegom@hillegom.nl.