°C
woensdag 24 juli 2024

Urban photography in de bibliotheek

Hillegom – Wilbert Verhoeks klimt in vervallen gebouwen en fotografeert daar achtergebleven voorwerpen. Dit levert bijzondere beelden op welke hij van 2 t/m 30 januari exposeert in de Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1). De fototentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens openingsuren van de Bibliotheek.

SONY DSC
De foto’s van Wilbert Verhoeks zijn een spannende combinatie van schoonheid en verval; de achtergelaten gebruiksvoorwerpen in onbewoonde gebouwen krijgen een mysterieuze lading en roepen soms vragen of fantasieën op. De foto’s geven een kijkje in oude huizen en fabrieken met achtergebleven voorwerpen, kapotte ramen en deuren of restanten van een trap.

Wilbert Verhoeks (1964) ontdekte zo’n tien jaar geleden de fotografie als expressiemiddel. Bij deze urban photography ervaart hij, naast de spanning over wat hij in de vaak half-ingestorte gebouwen aan zal treffen, een meer fysiek voelbare spanning; houdt de vloer het wel? Stort het dak niet in? Deze spanningen zijn ook terug te zien in de uiteindelijke beelden.

Meer info vind je op de website www.bibliotheekzuidkennemerland.nl, bij ‘meerdaagse activiteiten’.

DATUM EN TIJDSTIP
Van 2 t/m 30 januari te bezichtigen tijdens openingsuren van de Bibliotheek.

LOCATIE
Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1 te Hillegom.

KOSTEN
Gratis.

Aankomende evenementen

Lees ook: