°C
dinsdag 23 juli 2024

Nieuwjaarsconcert Crescendo in Flora

HILLEGOM – Een nieuw jaar is pas echt begonnen als Muziekvereniging Crescendo het heeft ingeluid met een Nieuwjaarsconcert. Traditiegetrouw vindt dit concert plaats, op zondag 5 januari,  in Hotel/Restaurant Flora aan de Hoofdstraat. De zaal is open vanaf 11.30 uur en de muzikanten beginnen om 12.00 uur. Toegang is vrij.

Wie aanwezig was op het Uitwisselingsconcert in oktober heeft al een klein voorproefje op het programma gehad. Ook tijdens het Nieuwjaarsconcert brengen zowel de slagwerkgroep als de harmonie nummers ten gehore. Dit keer is er gekozen voor een indeling waarbij de slagwerkgroep en de harmonie elkaar afwisselen.

De slagwerkgroep zorgt voor vrolijke opzwepende muziek en laat horen hoe goed zij zijn in melodisch slagwerk. Deze groep, onder leiding van Louis de Blieck is erg goed op elkaar ingespeeld en doet regelmatig mee aan concoursen in de A sectie van de derde divisie. Tijdens het Drumband Concours Hoogwoud in september 2012 behaalden zij de eerste prijs. De verwachting is dat de luisteraar moeite heeft met stilzitten bij de nummers met een Zuid-Amerikaans tintje als Oye come Va en Samba Queen. Genieten wordt het van The eve of War van Jeff Wayne, waarbij het te hopen is dat de tripods (robotachtige wezens red.) over Flora heen zullen stappen!

Ook de harmonie brengt afwisselende stukken voor het voetlicht. Melodische stukken wisselen zich af met strakke marsen. Gespeeld wordt een Songfestival Medley, gearrangeerd door vaste dirigent van Crescendeo, Dirkjan de Boer. Het is aan de luisteraar hoeveel liedjes zij weet te onderscheiden en of het ook allemaal daadwerkelijk songfestivalnummers zijn geweest! Verder is er musical en filmmuziek te horen, alsmede een compilatie van nummers van zangeres Adèle.

Aankomende evenementen

Lees ook: