Hillegym Gezond voor een uitdijend probleem

1 min leestijd

HILLEGOMSteeds meer kinderen hebben last van overgewicht. Dat is een ongezonde ontwikkeling. Daarom is het programma Hillegym Gezond in het leven geroepen. Het doel van Hillegym Gezond is kinderen die overgewicht hebben, of de neiging daartoe, een blijvende verandering van leefstijl mee te geven. Het programma is bedoeld voor kinderen uit groep vier tot en met acht van het basisonderwijs.

Twee keer in de week sporten
Hillegym Gezond is een educatief programma van 21 weken waarbij kinderen twee keer in de week sporten. Hillegym Gezond is een samenwerkingsverband tussen gemeente, huisartsen, vakleerkrachten, een psycholoog en een diëtiste. Dit programma sluit aan bij het beleid van de gemeente op het gebied van sport en gezondheid.

Een risico voor de gezondheid
Buurtsportcoach Sandra Boonstra coördineert het programma. ”Overgewicht is een groot risico voor de gezondheid en een uitdijend probleem. Steeds meer kinderen hebben er last van en dikke kinderen worden steeds zwaarder. Een beetje overgewicht lijkt geen probleem, maar zonder interventie kan het in de nabije toekomst wel gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Het is daarom belangrijk om overgewicht te voorkomen en daar kun je het beste zo jong mogelijk mee beginnen. Het is eenvoudiger om kinderen goede leef- en eetgewoontes aan te leren. Ik wil dat kinderen door deze cursus een gezondere leefstijl krijgen en daarmee hun gewicht onder controle houden.”

Hillegym Gezond start op 13 januari
De sportlessen worden gegeven in sporthal de Vosse en bij SportPlaza. Het programma start, bij voldoende aanmeldingen, op maandag 13 januari 2014. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Sandra Boonstra, 06-15691790 of via sboonstra@sportsupport.nl.