Leerlingen Muziekschool geven Koninkrijksconcert

1 min leestijd

HILLEGOM -In De Hoeksteen, Karel Doormanplein 3, zijn vrijdag 29 november vanaf 19.30 uur Koninklijke klanken te horen. Leerlingen van de Hillegomse Muziekschool geven tijdens deze avond met als thema 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden een echt Koninkrijksconcert. Toegang is vrij.

Aan de vooravond van de officiële landelijke viering in Scheveningen,presenteren leerlingen en ensembles zich tijdens dit jaarlijkse themaconcert. Zij spelen Koninklijke muziek, van hofmuziek tot Queen!

Alle muziek die gespeeld wordt heeft een link met het thema. Zo gaat de luisteraar terug in de geschiedenis wanneer een hobogroep begeleidt door een fagottist twee intrada’s speelt. Deze muziek komt uit het jaar 1600 en is zogenaamde intochtmuziek. De komst van de koning werd hiermee aangekondigd en hierdoor was alle aandacht gericht op de koning, heel gebruikelijk in die tijd.

Het projectorkest klassiek gitaar speelt dansen van Playford en Susato. Dansen waarop rond 1600 aan de verschillende Europese hoven is gedanst.

Ook zijn er diverse solisten die optreden, zoals een pianist die een slaapliedje voor een prinsje van componist Mozart speelt. Er wordt geroken aan een snufje Franse revolutie bij het spelen van All You Need Is Love van The Beatles, waarin de Franse Marseillaise zit verstopt.

Vroeger werd de tv-avond afgesloten door de muziek van het Wilhelmus. Voor één keer wordt het concert ook afgesloten met deze muziek gezamenlijk gespeeld door de diverse ensembles.

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om te komen genieten van dit feestelijke concert van leerlingen van de Hillegomse Muziekschool. Meer informatie: www.hillegomsemuziekschool.nl.